PKK'lıların Girilemez Dediği Bölgede Kontrol Sağlandı!

Teröristler tarafından "girilemez" olarak nitelendirilen bölgede TSK'nın aralıksız operasyonları devam ediyor. Operasyonlar sonucunda bölge kontrol altına alındı.

04.09.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 04.09.2018-12:53) PKK'lıların Girilemez Dediği Bölgede Kontrol Sağlandı!

Irak hudutunda, teröristler tarafından 'girilemez' olarak adlandırılan İkiyaka Dağları'nda operasyonlarına ara vermeden sürdüren güvenlik ekipleri, üç haftada 16 teröristi etkisiz hale getirdi. Komandolar, bölücü örgütün civardaki yapılanmasına büyük darbe vurdu. Mehmetçik'in devam eden operasyonları neticesinde, bölgede alan kontrolü etkin olarak tesis edildi.

ÖRGÜTÜN YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE

Irak hudutunda, teröristler tarafından "girilemez" olarak adlandırılan İkiyaka Dağları'nda operasyonlarına ara vermeden devam eden güvenlik ekipleri, üç haftada 16 teröristi etkisiz hale getirdi. Komandolar, bölücü örgütün civardaki yapılanmasına büyük darbe vurdu.

OPERASYONLAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Türk Silahlı Kuvvetleri, üç haftadır İkiyaka Dağları'nda, 3 bin 500 metrenin üstündeki yüksekliklerde operasyonlarını ara vermeden sürdürüyor.

"GİRİLEMEZ" BÖLGE OLARAK NİTELENDİRİLİYORDU

Hava destekli operasyonlar çerçevesinde komandolar, İkiyaka Dağları'nda teröristlerin "girilemez" olarak adlandırdıkları yerlere bir defa daha girdi. Üç haftada 16 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonlar neticesinde, bölücü örgütün bölgedeki yapılanmasına büyük darbe indirildi.

Bölgedeki operasyonlarda gerçekleştirilen arama tarama faaliyetleri neticesinde, belirlenen mağaralarda ise değişik çap ve silahlara ait çok sayıda mühimmat, el bombaları ve büyük oranda yaşam malzemesi tespit edildi. Bulunan malzemeler yerlerinde imha edilirken mağaralar kullanılamaz duruma getirildi.

MAKÖ'LER PATLAYICI ARIYOR

Operasyonlarda, Mayın Arama Köpekleri (MAKÖ) de vazife yaptı. MAKÖ'ler sayesinde belirlenen çok sayıda el yapımı patlayıcı, Mayın ve El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha (METİ) timleri tarafından imha edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal