PKK ve YPG Petrol Parası İçin Birbirine Girdi

Terör örgütleri PKK ile YPG arasında petrol parasının idaresi sebebiyle anlaşmazlık çıktı.

08.09.2020-09:30 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-09:53) PKK ve YPG Petrol Parası İçin Birbirine Girdi

Suriye'nin kuzey bölgesinde ABD'nin korumasında semiren terör örgütü YPG, PKK'dan bağımsız bir şekilde hareket etmeye başladı. Bilhassa petrol kazançlarını Kandil'e yollamak istemeyen YPG'nin başına Fehman Hüseyin getirildi.

PKK, YPG ÜZERİNDE HAKİMİYETİNE KAYBEDİYOR

Terör örgütü PKK'nın, Suriye yetkilisi 'Sofi Nurettin' kod ismi Halef El Muhammed'i, YPG üzerindeki tesirini yitirdiği sebebiyle Kandil'e çekip 'Bahoz Erdal' kod isimli Fehman Hüseyin'i de tekrar Suriye yetkilisi olarak vazifelendirdiği ortaya çıktı.

YPG'Yİ İDARE EDEMEDİ, KANDİL'E ÇEKİLDİ

Sofi Nurettin kod isimli Halef El Muhammed'in YPG'yi idare edemediği kararının, Kandil ile görüşmeden karar alınarak, anlaşmalara gidilmesi sebep gösterilerek verildiği öğrenildi.

Terörist elebaşlarının, YPG/PYD'nin kontrolünün yitirmesinde terörist Halef El Muhammed'in de görevi olduğu değerlendirilmesi yapıldığı kaydedildi. Kandil'e giden teröristin, YPG/PYD üzerindeki tesirini kaybedişi ve sebepleriyle alakalı sorgulanacağı belirtildi.

PETROL KAVGASINA TUTUŞTULAR

Terör örgütü PKK/KCK Merkez Komite Üyesi Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin'in tekrar Suriye sorumlusu olarak vazifelendirildiği belirtildi. Öğrenilen bilgilere göre, terör örgütü YPG ve PKK arasında geçen günlerde de petrol parasının bölünmesi hususunda tansiyon yükseldi.

 ABD’li petrol firmalarıyla anlaşmaya imza atan YPG/PYD’nin elebaşlarından, lafta Suriye Demokratik Güçleri Komutanı Mazlum Kobani kod isimli Ferhat Abdi Şahin ile PKK elebaşlarından Murat Karayılan arasında bu sebeple tansiyonların yükseldiği ve iletişimin bittiği öğrenildi.

Para kazanan terör örgütü YPG/PYD’nin, ABD idaresine gireceğini ve terörist PKK’dan ayrılarak bağımsızlığını duyuracağını öngören terörist elebaşı Karayılan’ın, petrol kazancının kendisine verilmesini istediği belirtildi. Fakat terörist Mazlum Kobani’nin, terörist elebaşı Karayılan’a kesin bir şekilde hayır yanıtı verdiği öğrenildi.

Terör örgütü PKK’nın üst derecesinden terörist elebaşı Mazlum Kobani’nin kendilerine bilgi vermeden, fikir almadan hareket etmesi ve anlaşmalara imzalamasına da oldukça tepki gösterildiği belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal