PKK Sözde Yöneticinin Etkisiz Hale Getirildiğini Örgütten Saklanmış

Bölücü terör örgütü PKK/KCK'nın, lafta üst düzey idarecilerinden 'Dozdar Hamo' kod adlı terörist Abdulrehman Hamo'nun etkisiz hale getirildiğini yalanlarla örgütten saklandığı ortaya çıktı.

08.09.2020-17:05 - (Son Güncelleme: 08.09.2020-16:55) PKK Sözde Yöneticinin Etkisiz Hale Getirildiğini Örgütten Saklanmış

PKK/KCK'nın lafta üst kademe idarecilerinden 'Dozdar Hamo' kod isimli terörist Abdulrehman Hamo'nun, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) operasyonuyla Irak'ın kuzey bölgesindeki Kandil bölgesinde etkisiz hale getirilmesinin terör örgütü içinde, 'Artık başka alanda üst düzey görevlendirildi' veya 'Gizli bir faaliyet yürütüyor' benzeri yalanlarla örgüt üyelerinden saklanmaya çalışıldığı öğrenildi.

MİT'in istihbarat ağına takılan sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi, KCK Basın ve İletişim Sorumlusu Hamo yakın takibe alındı, teröristin ilişkileri ve günlük rutini analiz edildi.

Operasyon için uygun vakti bekleyen MİT'in verdiği istihbaratla operasyona başlayan TSK, 26 Kasım 2019 tarihinde Irak'ın kuzey bölgesindeki Kandil bölgesinde gerçekleştirilen nokta operasyon sonucunda Hamo'yu etkisiz hale getirdi.

MİT, operasyonun peşinde, örgütün 'üst düzey bir yöneticinin ölümü sonrasında nasıl bir politika izlendiği'ni de çözümledi.

Örgütün, Hamo ile müzakere etmek isteyen üyelerine uzun zaman 'Artık başka alanda üst düzey görevlendirildi' veya 'gizli bir faaliyet yürütüyor' benzeri yalanlarla örgüt mensuplarından saklanmaya çalıştığı tespit edildi.

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan eğitim alanlar içinde yer alan Hamo'nun, pek çok silahlı eylemi planladığı, örgüte 1990 yılında Suriye'den katıldığı, 2011-2016 yılları arasında Suriye'de örgütün finans ile lojistik sorumluluğunun yanında PKK'nın Suriye yapılanmasının lafta idare kurulunda vazife aldığı da belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal