PKK Sözcüsünden Türkiye'ye Tehdit

Türkiye'nin Kandil'e operasyonunun gündemde olduğu şu günlerde KCK'nın sözcülerinden Serhat Varto'dan küstah bir açıklama geldi. Varto, "Güçlerimiz bölgeden çekilmedi. Buraya operasyon olursa savaş daha da genişler" dedi.

06.06.2018-13:06 - (Son Güncelleme: 06.06.2018-13:23)

BBC Türkçe'nin telefonla sorularını cevaplayan KCK'nın Kandil'deki sözcülerinden Serhat Varto, bölgeyi boşalttıkları söylemlerinin gerçek olmadığını söyledi. KCK, Şengal'deki güçlerini çektiklerini de Mart ayında açıklamıştı.

Varto, "(Kandil'in boşaltıldığı haberleri) yalan. Militanlarımızı herhangi bir yere taşınması söz konusu olamza. Bütün militanlarımız oldukları yerde aktif savunma durumundadır" dedi.

TSK ile PKK arasındaki temaslar Kuzey Irak'ta Bradost civarındaki tepelerde cereyan ediyor. Türkiye'ye girme yolu üstünde yer alan bölgenin, PKK'nın lojistik politikasu bakımından önemli olduğu iddia ediliyor.

Hükümet görevlilerinin Kandil'e operasyon yapılabileceğine dair açıklamaları için Varto şu cevabı verdi:

"Her türlü saldırıya karşılık hazırlıklarımız bulunuyor. Üs bölgelerimize saldırı olursa, tıpkı diğer yerlerde olduğu şekli ile karşılık verilecektir(...) Bu tarz saldırılar, Türkiye'de çatışmanın daha da genişlemesine, güçlenmesine yol açar hem de savaşı güneye genişletir, bu da büyük çaplı bir çatışma demektir. Buraya yönelik operasyon, Türkiye'deki militan güçlerini daha aktif şekle sokacaktır."

Kandil'e doğru bir harekatın 'askeri olarak vaziyeti farklılaştırımayacağını, Kürt probleminin de çözümü ile alakalı bir neticesi olmayacağını' açıklayan Varto, problemin daha uluslararası bir şekil kazanabileceğini söyledi.

"PKK niçin saldırıları sonlandırıp çözümü siyasi partilere bırakmıyor?" sorusuna Varto şu cevabı verdi: "Bizim başından beri isteğimiz Kürt probleminin siyasi ve demokratik biçimlerde çözülmesidir. Ancak devlet buna bir türlü şans, fırsat tanımıyor. Esasen HDP'nin 2015 senesinde 80 milletvekiliyle meclise girmesi bunun için bir olanak sağlıyordu, çözüm süreci vardı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal