PKK İle Masaya Oturan BM Rezil Duruma Düştü

Birleşmiş Milletler ile yaptığı anlaşmayla sözde çocuk kaçırmama sözü veren PKK, 14 yaşında bir çocuğu daha kaçırdı.

06.07.2019-21:43 - (Son Güncelleme: 06.07.2019-21:31)

Birleşmiş Milletler ile yaptığı anlaşmayla sözde çocuk kaçırmama sözü veren PKK, 14 yaşında bir çocuğu daha kaçırdı. Savaş suçu ve teröre karşı attığı etkisiz adımlarla tepki çeken BM, PKK'yla gizlice anlaşma yapmasının ortaya çıkmasının ardından uluslararası kamuoyunda komik duruma düşüyor.

KAYIP ÇOCUKLAR GERİ İSTENİYOR

Birleşmiş Milletler terör örgütü PKK'yla "çocukları savaştırmayı bırakma" için anlaşma imzalamıştı. Birlemiş Milletler terörü destekleyen ve PKK'yı meşrulaştırdığı siyasetiyle tepki çekmişti. BM ile yaptığı anlaşmaya uymayan PKK, 14 yaşındaki Afrinli Cemal Cabo'yu kaçırdı. Cabo'nun ailesi, aynı şekilde kaçırılan ve aracılar vasıtasıyla geri getirilen çocuklarının serbest bırakılmasını bekliyor. 

PKK İLE GİZLİCE ANLAŞMA YAPTI

Uzun süredir 11-16 yaş arası çocukları savaştırdığı bilinen YPG/PKK skandal anlaşmayla, bu konudaki suskunluğunu bozmuş ve durumu ilk kez kabul etmişti. 

Ancak PKK, BM ile masaya oturmasına rağmen çocuk kaçırmaya devam ediyor. Daha önce de savaş suçları ve terörle ilgili attığı adımlar "kınamadan" öteye geçemeyen BM, yaşanan son gelişmelerle uluslararası kamuoyunda adeta rezil oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal