PKK Elebaşları Karayılan ve Bayık'ın Korumalığını Da Yapan 2 Terörist Yakalandı

PKK'nın dağ kadrosunda biri 24, diğeri 21 senedir olan iki terörist, jandarmanın izlemesiyle yakalandı. PKK elebaşlarından Karayılan ve Bayık'ın yakın korumalıklarını yaptıkları da tespit edilen teröristler, ifadelerinde örgütün iç yüzünü açıkladı.

16.03.2020-10:46 - (Son Güncelleme: 16.03.2020-10:34) PKK Elebaşları Karayılan ve Bayık'ın Korumalığını Da Yapan 2 Terörist Yakalandı
PKK'nın dağ kadrosunda biri 24, diğeri 21 senedir olan iki terörist, jandarmanın izlemesiyle yakalandı. PKK elebaşlarından Karayılan ve Bayık'ın yakın korumalıklarını yaptıkları da tespit edilen teröristler, ifadelerinde örgütün iç yüzünü açıkladı.

Van'da İl Jandarma ve İstihbarat Komutanlığı birimleri, Türkiye-İran sınırından ülkeye giriş yaptıklarını belirledikleri biri kadın 2 PKK'lı teröristi izlemeye aldı.

Ekiplerin yürüttüğü fiziki izleme sonucu 2 terörist, 9 Mart'ta yapılan operasyonla yakalandı.

Teröristler, jandarmadaki ilk açıklamalarında terör örgütü PKK'nın iç yüzünü anlattı. Biri 1996, öteki 1999 senesinde örgüte katılan teröristler, örgütte oldukları süre içerisinde PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'a da yakın korumalık yaptıklarını belirtti.

"Örgüt mensupları kaçarak güvenlik güçlerine sığınıyor"

Terör örgütünün Zap, Metina, Gare, Haftanin, Hakurk ve Kandil gibi kamplarında olduklarını ve burada çaışma yatıklarını açıklayan teröristler, PKK'nın artık tükenme noktasına geldiğini dile getirdi.

Irak ve Suriye'de olan pek çok örgüt üyesinin intihar ettiğini ya da örgüt tarafından infaz edildiğini belirten teröristler, bu sebeple örgüt üyelerinin kaçarak güvenlik güçlerine sığınmaya başladıklarını dile getirdi.

Son zamanlarda güvenlik güçlerince yürütülen başarılı operasyonlar sonucu örgütün lafta lider kadroları başta olarak ağır kayıplar verildiğini belirten teröristler, örgütün, başarısızlığının faturasını kendilerine yüklediğini anlattı.

"Kandırılan çocuklar uyuşturucuya alıştırılıyor"

Terör örgütü PKK'nın 18 yaşından küçük çocukları farklı sözlerle kandırarak örgüte kazandırdığını belirten iki terörist, bu çocukların uyuşturucuya alıştırıldıklarını ve taciz edildiklerini dile getirdi.

Konu olan çocukların daha sonra da eylemlerde ön saflarda kullanılarak ölüme gönderildiklerini belirten teröristler, örgütün telaş içerisinde olduğunu belirtti.

Van'da yakalandıktan sonra hükümetten iyi muamele gördüklerini belirten teröristler, devletin bu gerçek yüzünün bilinmesi durumunda örgütte kopuşların hızlanacağını belirtti.

Biri tutuklandı, ötekinin işlemleri devam ediyor.

İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin akabinden adliyeye çıkarılan 2 teröristten biri savcılıktaki sorgusunun akabinden sevk edildiği hakimlikçe tutuklu yargılandı.

Öteki teröristin işlemlerinin sürdüğü aktarıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal