PKK Çözülmeyi Gizlemek İçin Bu Yalanı Ortaya Attı

Mehmetçiğin şefkatli yaklaşımı ve Kandil’deki lider kadrosuna yönelik örgüt içindeki güvensizlik sonucu, PKK’lılar gruplar halinde teslim oluyor

27.05.2016-09:39 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) PKK Çözülmeyi Gizlemek İçin Bu Yalanı Ortaya Attı

Güvenlik güçlerinin etkili operasyonlarıyla darbe üstüne darbe yiyen terör örgütü PKK çorap söküğü gibi çözülmeye başladı. Mardin Nusaybin'de yürütülen "Atmaca-7 Operasyonu" kapsamında köşeye sıkıştırılan teröristler gruplar halinde teslim oluyor.

Önceki gün 6'sı kadın 25 terörist güvenlik güçlerine teslim olmuştu. Dün de 10'u kadın 42 terörist Yenişehir Mahallesi Tunç Sokak'ta teslim oldu. Örgütün çözülmesinde operasyonlar kadar; güvenlik güçlerinin yaklaşımı ve elebaşı kadroya güvenin azalması da etkili.

'YÖNETİCİLER' DE VAR
Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet birimleri, Silopi, Cizre, Sur ve Yüksekova'nın ardından son olarak da Nusaybin'i teröristlerden temizledi. Huzur operasyonlarının başladığı 23 Temmuz'dan bu yana yurtiçi ve Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarda 7 bin 78 terörist etkisiz hale getirildi. 73 gündür süren operasyonlarda Şırnak merkezin yüzde 96'sı, Nusaybin'in ise yüzde 81'i teröristlerden temizlendi.

Dün teslim olanlardan 4'ünün, 4 mahallenin üst düzey 'gençlik örgütlenmesi' sorumluları oldukları belirlendi. 42 teröristin kırsaldan gelen teröristlere karşı çıkarak topluca teslim oldukları kaydedildi. Mehmetçiğin teslim olan teröristlere yönelik sergilediği tutum, örgütteki çözülmeyi hızlandırdı. Nitekim daha önce teslim olan teröristlerden Zehra Kaya da, "Biz olsak askerin kafasına sıkardık, oysa asker bizi insanca muamele etti" demişti.

GERİ ÇEKİLME YALANI DA TUTMADI
Terör örgütünün lider kadrosu, militanların gruplar halinde teslim olmasını önleyemeyince yeni bir taktik geliştirdi. Kandil, Nusaybin'deki militanların "başarılı şekilde geri çekildiği" teslim olan teröristlerin de bu kapsamda hareket ettiği izlenimi oluşturmaya çalıştı. "Teröristlerin Nusaybin'deki muhtarların arabuluculuğuyla ikna edilerek teslim oldukları" yalanı ile teröristlere moral verilmeye çalışıldı ancak bu plan tutmadı.

İlçede bugüne kadar, 437 PKK'lının etkisiz hale getirildiği ve 1027 el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtildi. Nusaybin'de halen 125 kadar terörist olduğu sanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal