Irak Sözcüsü: PKK Sincar'dan Çıkarıldı!

Bölücü terör örgütü PKK'nın, Sincar'ı terk ettiği öne sürüldü.

03.12.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-10:47) Irak Sözcüsü: PKK Sincar'dan Çıkarıldı!

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, bölücü terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çıkarıldığını duyurdu!

Bu doğrultuda bölgedeki hareketliliği anbean takip eden Türk güvenlik kaynakları, henüz teröristlerin bölgeden çıkış yapmadığını duyurdu.

Musul'a bağlı Sincar'da hayatı zindan eden terör örgütü PKK'nın faaliyetlerinden rahatsız olan Ezidi halkının, örgütün bölgeyi terk etmesini merakla bekliyor.

Konuya yönelik açıklama yapan Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, ''Merkezi yönetim ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) arasında yapılan anlaşmaya göre, Sincar'da araziyi kontrol etme ve güvenliği sağlama görevi federal güçlerindir.'' dedi.

"Tüm silahlı yapılar, Sincar'ı terk etti." diyen Iraklı sözcü, ilçede varlık gösteren terör örgütü PKK ile olan görüşmelerinde çıkan sonucu şu ifadelerle açıkladı:

''Merkezi hükümet ve Ortak Operasyonlar Komutanlığı, anlaşmanın uygulanması için gereken zeminin hazırlanmasında PKK'ya bağlı gruplarla istişarede büyük çaba harcadı. Sincar'daki güvenlik dosyasından Batı Ninova Operasyonlar Komutanlığı sorumludur.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal