Pırlanta Yutan İrlandalı Turist Tutuklandı!

Marmaris'te çaldığı pırlantayı yutan, sonrasında da kolonoskopi ile vücudundan pırlantanın alındığı İrlandalı turist Ian Campbell tutuklandı.

09.10.2018-17:11 - (Son Güncelleme: 09.10.2018-17:00) Pırlanta Yutan İrlandalı Turist Tutuklandı!

Marmaris'te, müşteri gibi girdiği kuyumcudan el çabukluğuyla çalarak yuttuğu pırlanta yüzük, kolonoskopi operasyonu ile çıkarılan İrlandalı Ian Campell'ın (54), mahkeme tarafından serbest kalmasına savcılık itiraz etti. Tekrar gözaltına alınan şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

40 BİN DOLARLIK PIRLANTA YÜZÜĞÜ TUTTU

İrlandalı turist Ian Campell, geçen çarşamba günü öğle sularında, Kordon Caddesi'ndeki kuyumcu dükkanına müşteri gibi gidip, pırlantalara bakmak istediğini ifade etti. Oturması için yer gösterilen Campell'a, beğendiği iki pırlanta, incelemesi için tezgahtar tarafından verildi. Tezgahtar, Campell'a pırlantaların özelliklerini anlatıp, sertifikalarını çıkardı. Campell, öne sürülene göre, tezgahtarın boş anından yararlanıp, 40 bin dolar değerindeki pırlantalardan birini önce avucunun içine sıkıştırdı sonrasında kısa pantolonun gizli cebine koyup, taşları beğenmediğini söyleyerek, teşekkür ettikten sonra dükkandan çıkmak istedi. Campell, mağazanın kapısına geldiğinde tezgahtar, pırlantalardan bir tanesinin eksik olduğunu görüp, kendisini durdurdu. Tezgahtarın çağırdığı polisler, Campell'ın üstünde gerçekleştirdiği aramada yüzüğü bulamadı. Bu esnada kuyumcu dükkanının müdürü, güvenlik kamerası kayıtlarına baktığında Campell'ın, yüzüğü avucunun içine alarak, çaldığını tespit etti. Buna karşın pırlanta bulunamayınca Campell'ın yutmuş olabileceği olasılığı üzerine nöbetçi savcıdan hastanede tıbbi görüntüleme gerçekleştirilmesi için izin alındı.

PIRLANTA, GEÇEN CUMARTESİ GÜNÜ ÇIKARILDI

Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edilen Ian Campell'a, 4 defa ultrason çekimi gerçekleştirildi. Ultrason neticelerine bakıldığında, pırlanta yüzüğün, İrlandalı turistin kalın bağırsağında olduğu belirlendi. Yüzüğün doğal yollardan çıkması için bekleyişe geçildi. Dışkılama yöntemiyle pırlanta yüzüğün çıkarılması için Campell'a sindirimi kuvvetlendirici ilaç verildi. Geçen 48 saate karşın pırlanta, doğal yollarla çıkmadı. Doktorlar ise tıbbi yada cerrahi yöntemin riskli olduğunu savcılığa söyledi. Campell ise suçlamaları kabul ederek, tıbbi yolla yüzüğün çıkarılmasını talep etti ve evrakı imzaladı. Özel hastanede 2 defa kolonoskopi gerçekleştirilen Campell'ın bağırsağından pırlanta taş, geçen cumartesi günü alındı. 40 bin dolar değerindeki pırlanta, bilirkişi incelemesinin sonrasında kuyumcuya verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal