Pınar Gültekin'in Katil Zanlısından Kan Donduran Sözler

Pınar Gültekin'i öldürüp yaktıktan sonra üzerine beton döken Cemal Metin Avcı'nın 'delil karartma' suçlamasıyla tutuklanan kardeşi Mertcan Avcı ifadesinde, ağabeyine ne yaktığını sorduğunda "bozulmuş kokoreçleri yakıyorum" dediğini söyledi.

03.10.2020-15:59 - (Son Güncelleme: 03.10.2020-15:22) Pınar Gültekin'in Katil Zanlısından Kan Donduran Sözler

Muğla'da Cemal Metin Avcı tarafından vahşice öldürülen Pınar Gültekin'in davasına ilişkin yürütülen soruşturmada katil zanlısının kardeşi Mertcan Avcı'nın telefon sinyallerinden olayın ardından ağabeyiyle aynı zamanda bağ evinde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Mertcan Avcı 'delilleri karartmak' suçundan tutuklandı.

"BOZULAN KOKOREÇLERİ YAKIYORUM"

Tutuklanan Mertcan Avcı ifadesinde, ağabeyinin olay akşamı kendisini arayıp bağ evine gelmesini istediğini söyledi. Avcı, "Ağabeyimin konuşmasında bir heyecan ve bir gariplik yoktu, daha doğrusu hatırlamıyorum." dedi. Bağ evine gittiğine ağabeyinin bahçede bir şeyler yaktığını aktaran Avcı'nın, ifadesinin devamında şunları söylediği öğrenildi:

"Alevler normal boyuttaydı. Varilin etrafında benzin bidonu görmedim fakat odun parçaları vardı. Hatta alevler bayağı yükselmiş, varilin üzerindeki yaprakları yakmıştı. Ağabeyime ne yaktığını sordum. ‘Ağabeyim de bana bardaki kokoreçlerin bozulduğunu ve bozulan kokoreçleri yaktığını söyledi. Tuhaf bir koku hissettim ancak rahatsız olmadım. Yanan alevlerin içerisine baktım, alevlerden dolayı bir şey göremedim."

"AĞABEYİM TEKRAR BAĞ EVİNE GELDİ"

"Ağabeyinin bağ evinden geldikten 15-20 dakika sonra ‘Yengenle kavga ettim’ diyerek, bağ evinden ayrıldığını dile getiren Avcı, "Ağabeyim gittikten sonra bağ evine girdim. Hiçbir gariplik yoktu. 1.5 saat yalnız kaldım. Depoda bulunan biraları düzenledim. Varile hiç dokunmadım. Varil yanmaya devam ediyordu, Ağabeyim tekrar 20.30 sıralarında bağ evine geldi, ben de bağ evinden ayrılarak, bara geçtim." dedi.


AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR: DAVANIN PEŞİNDEYİZ

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, şüphelinin ifadelerinin çelişkili olduğunu, kurgulanmış ve ezberletilmiş bir ifade olduğunu savundu. Epözdemir "Olay yerine gittiğinde varilden kötü bir koku geldiğini, ağabeyine bu kokuyu sorduğunu, ağabeyinin ise 'Dükkanda kalan ve bozulan kokoreçleri yakıyorum' yanıtını aldığını öne sürüyor. Tamamen ezberletilmiş, kurgulatılmış bir ifade ileri sürüyor. HTS kayıtlarında görüldüğü üzere ağabeyi kendisini olay yerine çağırdığında, niçin 1.5 saat beklemiş? Bozulan kokoreçler, bardan olay yeri olan bağ evine götürülüp orada mı yakılmış? Nasıl bu beyana itibar eder." dedi.

Avukat Epözdemir, şüphelinin cinayete iştirak ihtimalinin olduğunu belirterek "Çünkü olay saatinde ve olay yerinde. Maktulenin vücudu yandığı için cinayetin saatini ve ölüm sebebini tam olarak bilmiyoruz. Bunlar yargılama sırasında aydınlığa çıkacaktır. Kardeşi dışında başka faillerin de olduğunu düşünüyoruz. İlk günden itibaren bu davanın peşindeyiz, Pınar'ın ailesi ile birlikte davamızı, iddialarımızı ortaya çıkaracağız" diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal