Peskov: Rusya ve Türkiye Anlaşma Değil Mutabakat Muhtırası İmzaladı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ve Türkiye'nin salı günü bir anlaşma değil mutabakat muhtırası imzaladığının altını çizdi. Peskov, ABD askerlerinin Suriye'deki varlığının gayrimeşru olduğunu da ifade etti.

24.10.2019-18:18 - (Son Güncelleme: 24.10.2019-18:15)

Bloomberg, ABD'li bir üst düzey bürokrattan aldığı bilgilerle, Washington yönetiminin Ankara'ya Moskova'yla anlaşma imzalarken dikkatli olma çağrısı yaptığı yönünde bir habere imza attı.

Basın mensuplarının ABD'li bürokratın sözlerini sorması üzerine Peskov, "Herhangi bir anlaşmada birine güvenip güvenilmeyeceği meselesini ele alırsak, birincisi, bu bir anlaşma değil, iki ülke liderleri arasında imzalanan bir mutabakat muhtırası. İkincisi, kısa süre önceye kadar en yakın partnerleri olan ülkenin vaatlerine muhtemelen güvenme eğiliminde olmayan Kürtlerin düştüğü durumu hatırlatmanın yeterli olacağını yeniden belirtmek isterim" yanıtını verdi.

Gerçeklere odaklanılması gerektiğini kaydeden Peskov, "Rusya ile Devlet Başkanı Putin'in tek bir amacı var: Suriye'de siyasi çözümün sağlanması, Suriye Arap Cumhuriyeti'nin birliğinin ve egemenliğinin sağlanması. Suriye'de gerçekleştirilen tüm eylemler buna yönelik" diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal