Pentagon'dan Operasyon Açıklaması: Hatasız Bir Operasyondu

Suriye'deki operasyonun ardından açıklama yapan Pentagon, "Hatasız, yoğun ve etkili bir operasyondu" dedi.

14.04.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 14.04.2018-17:16) Pentagon'dan Operasyon Açıklaması: Hatasız Bir Operasyondu

Pentagon sözcüsünden Suriye'deki hava saldırısı ile alakalı açıklama geldi. Sözcü operasyona dair, "Hatasız, yoğun ve etkili" açıklamasını yaptı.

"KİMYASAL SİLAH PROGRAMINI YILLARCA GERİLETECEK"

Operasyonun hedefinin "Suriye hükümetinin kimyasal saldırılardan caydırmak" olduğunu belirten sözcü operasyonun Suriye'nin kimyasal silah gücünü senelerce gerileteceğini açıkladı. Sözcü Rus savunma sistemlerinin kullanıldığına dair kanıt olmadığını da söyledi; "Suriye hava savunma sistemleri büyük ölçüde etkisiz kılındı" dedi.

"VURULAN HEDEFLERİNDEN BİRİNDE KİMYASAL MADDE VARDI"

Pentagon Sözcüsü Suriye'nin kimyasal silahlarla alakalı büyük miktarda ekipman ve materyal zararına uğradığını da ekledi. Ayrıca vurulan noktalardan birinde kimyasal silah üretiminde kullanılan madde olduğunu da sözlerine ekledi.

"BUNDAN SONRASINA ESAD KARAR VERECEK"

Pentagon "Suriye'de tüm hedef noktalar başarıyla imha edildi. Bombardıman hükümete kesin ve net bir mesajdı. Hedef, rejimi kimyasal saldırıdan alıkoymak. Suriye'nin kimyasal silah gücü gerileyecek. Hiçbir kimyasal silah saldırısı yapamazlar demiyorum, ancak zorlaştırdığımızı söyleyebilirim. Suriye hava savunma sistemi etkisiz hale getirildi. Suriye'nin kimyasal ekipman ve materyal zararı var. Sivil can kaybına dair elimizde bişey yok. Rus hava savunma sistemi kullanılmadı. Rusya ile gerginliği önleme kanalı açık. Bundan sonrasına Esad seçim yapacak. Hiçbir müttefik uçak ne zarar aldı ne saldırıya uğradı. Bundan sonrasında ne olacağı Esad hükümetinin ne yapacağına bağlı olacak." açıklamasını yaptı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal