Pençe Operasyonunda Yerli Balistik Füze "Bora" İlk Defa Kullanıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyine "Pençe" operasyonu ile girdi. Operasyonda yerli balistik füze "Bora" da ilk defa kullanıldı.

29.05.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-11:40)

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları tarafından Silahlı Kuvvetler Komuta ve Harekat Merkezi'nden sevk edilen ve bugün ikinci gününe giren kara harekatı adım adım devam ediyor.

Hakurk’a dönük yapılan operasyona Bitlis’in Tatvan ilçesindeki 10. Komando Tugayı ile Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı emrindeki askerler dahil olurken, Derecek ilçesindeki askeri kuvvetler tarafından da ateş destek vasıtalarıyla PKK hedefleri vuruldu.

‘Pençe’ operasyonu çerçevesinde ilk defa yerli ve milli olan ‘Bora’ balistik füzesi kullanıldı. Derecik ilçe merkezindeki askeri birliklerden atılan füzeler hedeflere tam isabet ederken, şimdiye dek ise 15 teröristin etkisiz hale getirildi açıklandı.

TÜRKİYE'NİN BALİSTİK FÜZESİ BORA

ROKETSAN tarafından geliştirilen ve üretilen Bora füzesi, ordu etki sahası içinde yüksek öncelikli hedefler üstünde yoğun ve etkili ateş gücü oluşturuyor. Bora füzesi; zamanında, doğru ve etkili ateş gücü oluşturarak manevra birliklerine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

Füze, ROKETSAN üretimi Bora silah sistemi ile entegrasyon için uygun ara yüze sahip diğer platformlardan fırlatılabiliyor. Dikey atış ile hedefi tam isabetle vuran Bora, 280 kilometrenin üstündeki menzili ile de önemli bir savunma kaynağı konumunda.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal