'Pençe' Harekatı Teröristlere Göz Açtırmıyor

TSK’nın terörle mücadelede MİT’le koordinasyon halinde olduğu yeni dönemde terör örgütü PKK’nın sözde liderlerine göz açtırılmıyor. ‘Pençe’ imi verilen sınır ötesi operasyonlarda terör örgütünün sözde elebaşları etkisiz hale getirildi.

09.04.2019-14:03 - (Son Güncelleme: 09.04.2019-13:54) 'Pençe' Harekatı Teröristlere Göz Açtırmıyor

Amacına ulaşan operasyonlarda ilgili kurumlardan alınan anlık istihbaratlar kilit rol oynadı. İşbirliği içinde bölgeden alınan hızlı ve doğru istihbaratlar sayesinde terör örgütünün sözde liderleri ile örgütün son dönemde karargah olarak kullandığı noktalar tek tek tespit edildi. Yerli üretim mühimmat ve insansız hava araçlarının kullanıldığı operasyonlar kapsamında savaş uçakları terör örgütünün sözde elebaşıları ile örgütün önemli lojistik yerlerini vurdu. Hava harekatlarında sivil hassasiyeti göz önünde bulunduruldu, nokta atışlarla sadece hedefler etkisiz hale getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, "Pençe Operasyonu" ile terör örgütüne darbe vurulduğunu ilk olarak geçen ayın sonunda yaptığı açıklamayla bildirdi.

Irak'ın kuzeyinde Kandil başta olmak üzere Hakurk ve Avaşin-Basyan bölgelerine yapılan hava harekatıyla PKK terör örgütü elebaşılarına ait sözde karargah, barınak ve sığınaklar ile sınır birliklerimize eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edilen teröristlerin öldürüldüğü kaydedilmişti.

AKAR SİNYALİ VERMİŞTİ

Pençe Operasyonu kapsamında terör örgütü bir ağır darbe daha aldı. Milli Savunma Bakanlığından, bugün yapılan açıklamada, jetlerin Sinath Haftanin'deki terörist hedefleri vurduğu aktarıldı.

Üç günlük izlemenin ardından yapılan hava harekatıyla "aranan terörist" listesinden kırmızı kategoride yer alan, terör örgütü PKK'nın sözde elebaşılarından "Savaş Porsipi" kod adlı Mehmet Soysüren'in etkisiz hale getirildiği belirtildi. Soysüren'in terör örgütünün sözde "özel güç" sorumlusu olduğu belirtildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal