Pazarda Satılmaya Başlanan Asma Yaprak, Üzümden Pahalı Olunca Vatandaşlar Şaşırdı

Kütahya'nın Emet ilçesinde asma yapraklar pazara çıktı. Yaprağın üzümden pahalı olması ise vatandaşları şaşırttı.

17.04.2019-12:16 - (Son Güncelleme: 17.04.2019-12:09) Pazarda Satılmaya Başlanan Asma Yaprak, Üzümden Pahalı Olunca Vatandaşlar Şaşırdı

Kütahya'nın Emet ilçesinde sezonun ilk asma yaprağı pazarda kilosu 8 TL'den satışa çıktı. Asma yaprağı 8 TL'den satışa çıkarılırken üzümün 5 ile 7 TL'den satılması vatandaşlarda şaşkınlık yarattı.

"BU DÖNEMDE ÜRETİCİLERİMİZ YAPRAK TOPLAYARAK GEÇİNİYOR"

Üzümün asma yaprağına oranla daha ucuz bir fiyattan alıcı bulduğunu söyleyen 35 senelik esnaf 60 yaşındaki Suat Tuncer, "Şuan Alaşehir'de olan arazimde sarmalık yapraklar toplanıyor. Fiyatlar inice de salamura yaprak toplamaya başlayacağız. Bu dönemde üreticilerimiz yaprak toplayarak geçiniyor. Büyük bir avantaj. Fakat fazla toplanması üzüme zarar verebilir. Onun için dengeli toplanması lazım. Yaş üzüm 5 ile 7 TL'den alıcı buluyor. Asma yaprağı ise bu hafta ilk olarak Emet pazarında satmaya başladık ve 8 TL'den alıcı buluyor. Vatandaşlar bu duruma şaşırıyor. 'Yaprağı meyvesinden pahalı' diyorlar. Fakat pazarda durum bu. Kuru üzüm fiyatları dahi 8 TL. Yani asma yaprağı ile aynı fiyat" sözlerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal