Patlamadan Sağ Kurtulan İşçiler İhmal Olduğunu Söyledi

Dün Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında medyana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybederken, 3 işçinin de arama çalışmaları devam ediyor. Patlamadan sağ kurtulan işçiler ise patlamanın ihmalden olduğunu belirtti.

04.07.2020-13:19 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:06) Patlamadan Sağ Kurtulan İşçiler İhmal Olduğunu Söyledi

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlama sonucu 4 işçi hayatını kaybetti, 114 işçi yaralandı ve 3 işçinin de arama çalışmaları devam ediyor. Patlamayla ilgili olarak soruşturma başlatılırken, patlamadan sağ kurtulan işçiler açıklamalarda bulundu.

Patlamanın üretim sırasında değil, arka depoda olduğunu söyleyen N.C., "Depolara konulan mallardandır. Isındıkları için. İşçide şu an bir hata yoktur. Mallarda ısınmamız vardı, 4 günden beri ben malları dışarı serdim. Söylüyordum içeriye. Malların dışına kağıttan bir jelatin sarılır. O jelatin mallara ısınma yapmış. 4 gündür söylüyordum ve yanımdaki işçileri de uyarıyordum. Benim bölümümde ölüm yok. Bütün bölümleri uyarıyordum, kapının önüne bir karton bir şey koymayın da her an kaçabilelim. Patronum da şimdi hakkını yemeyelim, o bile diyordu: 'Dikkat edin' dışarı atılmalı. Az getirttirin." ifadelerini kullandı.

Bir başka işçi ise patlamayı görmediğini ve yanlış tarafa kaçtığını aktardı. Hastanın refakatçısı, işçilerin sürekli üretim yerindeki sıcaklık konusunda uyarıda bulunduğunu söyledi.

Fabrikada uzun bir süredir çalışan K.Y. mallardaki ısınmalara dikkat çekti ve "Malları ısınma yapıyor diye dışarı sermişler. Bunlar patladı diyorlar ama patlasa dün patlardı. Üretim bölümünden çıktığını tahmin ediyorum. Isınma vardı orada. Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler. Çalışmamız için çok baskı yapıyorlardı. Mal çıkacakmış." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal