Patlamada Yaşamını Yitiren 2 İşçi Toprağa Verildi

Sakarya’nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında gerçekleşen patlamada yaşamını yitiren 3 çocuk annesi Havva Çelik ve Sebahattin Tepeçınar, Akyazı ilçesinde toprağa verildi.

04.07.2020-15:45 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-15:43) Patlamada Yaşamını Yitiren 2 İşçi Toprağa Verildi

46 yaşındaki Sebahattin Tepeçınar ve 45 yaşındaki Havva Çelik toprağa verildi. İkisinin de cenazeleri gerçekleştirilen otopsi incelemeleri sonrası yaşadıkları Sakarya’nın Akyazı ilçesine getirildi. Gazi Süleyman Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çatak, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AK Parti Sakarya Milletvekili kenen Sofuoğlu, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Tepeçınar ve Çelik’in aileleri, yakınları ve halk katılım gösterdi.

CENAZE NAMAZINI DİYANET İŞLERİ BAŞKANI ERBAŞ KILDIRDI

Cenaze namazından önce tabutları Türk bayrağına sarılı Tepeçınar ve Çelik için Bakan Prof. Dr. Erbaş helallik istendi.

GÖZYAŞLARI ARASINDA SON YOLCULUKLARINA UĞURLANDILAR

Tepeçınar ve Çelik’in cenazeleri defnedilmek üzere ilçede yer alan aile kabristanlıklarına götürüldü.

“ACIMIZ BÜYÜK”

Cenaze namazının ardından söz alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, patlamaya yol açan ihmallerin incelenmesi gerektiğini kaydederek, “Öncelikle acımız büyük. Ben Sakarya Hendek’e Akyazı’ya bu patlamadan etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Bu patlamada hayatını kaybeden 4 vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 2’sini şimdi buradan uğurladık. Geride kalanlara Allah 3 vatandaşımıza henüz ulaşılamadı. Ümidimiz ve temennimiz ya fabrikada değillerdir ya da sağ bir şekilde ulaşmayı Rabbim nasip etsin. 100’den fazla yaralımız vardı ve bunların büyük çoğu taburcu edildi. Bunların 20-22’si, tedavi görüyor. Tedavileri süren yarlılarımıza da Rabbimizden acil şifa diliyorum” ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCEKİ PATLAMALARDAN YARALANMADAN KURTULDU

Diğer taraftan, Havva Çelik’in fabrikada 9 senedir çalıştığı ve daha önce fabrikada meydana gelen patlamalarda yaralanmadan kurtulduğu bilgisine ulaşıldı. Havai Fişek fabrikasında yaşamını yitiren Havva Çelik’in Hatay’ın İskenderun ilçesinde yer alan Deniz Er Eğitim alayında vatani görevini yapan oğlu Ogün Çelik’in haberi yemekhanede yemek yerken öğrendiği ve yolda gelirken internet sayfalarında annesinin vefat ettiğini gördüğü kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal