Patlama Sonrası Bulunamayan 3 İşçiyi Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan havai fişek patlaması sonucunda 4 kişi hayatını kaybetti. Henüz ulaşılamayan 3 işçiyi arama çalışmaları devam ederken, işçilerin yakınları da fabrika bölgesinde beklemeye devam ediyor. Açıklama yapan bir işçi yakını, "Ama iyi, ama kötü biz yakınımızı bulmak istiyoruz." dedi.

04.07.2020-13:59 - (Son Güncelleme: 04.07.2020-13:42) Patlama Sonrası Bulunamayan 3 İşçiyi Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Patlama dün Sakarya'nın Hendek ilçesinde bulunan bir havai fişek fabrikasında meydana geldi. Patlama sonucu 4 kişi hayatını kaybederken, 114 kişi de yaralandı. 3 işçiye ise henüz ulaşılamadı. İşçileri arama çalışmaları dünden beri devam ederken, işçilerin yakınları da fabrika bölgesinde aramalara yardım ediyor.

Kaybolan 3 işçiden biri olan 26 yaşındaki Halis Yılmaz'ın kuzeni Ramazan Ün fabrika çevresinde arama çalışması yaptıklarını belirtti fakat sonuç alamadıklarını söyledi.

Yılmaz'dan en son patlama meydana gelmeden 10 dakika önce haber aldıklarını belirten Ün, "Biz dünden beri hiçbir şekilde kuzenimizden haber alamadık. Sülale boyu burada bekliyoruz. Acımız, üzüntümüz çok büyük. Burada vefat edenlerin de ailelerine sabır diliyorum Allah'tan. Ama iyi, ama kötü biz yakınımızı bulmak istiyoruz." dedi. 

"BÖYLE BEKLEMEK ÇOK ZOR BİR DURUM"

Kuzenini kendi imkanlarıyla aradıklarını belirten Ün, "Halis sabah evden çıkıyor, fabrikaya geliyor. En son patlamadan önce, 10 dakika öncesine kadar içerideki arkadaşlarıyla sohbet, muhabbet ediyor. Ondan sonra bir daha haber alınamıyor Halis'ten. Bildiğim kadarıyla patlayıcı fitilleme bölümünde çalışıyordu. Olayın ardından hiçbirinin telefonuna ulaşılamıyor. Telefonları soyunma odasında bırakmışlar. Biz burada kendi imkanlarımızla bağlarda, bahçelerde dört bir yanda aradık. Fabrikanın etrafını biz dolaştık. Yardım ekipleri de geldi, biz kendimiz aile olarak da örgütlendik, aradım ama bulamadık. Bir an önce bu işin sonuçlanmasını bekliyoruz, böyle beklemek çok zor bir durum Allah kimseye yaşatmasın." şeklinde konuştu.

"HABER ALMAK İSTİYORUZ"

Yılmaz'ın İstanbul'dan gelen teyzesi Leman Özar ve halası Hanife Göktay da gelecek bir haberi bekliyor. Açıklama bulunan Göktay, ""Henüz iyi veya kötü hiçbir bilgi alamadık. Haber almak istiyoruz. Hastanelere gittik, hep bakıldı. Henüz haber yok." ifadelerini kullandı. Özdar ise "Dünden beri buradayız. 26 yaşında gencecik çocuk. Şimdi dayısı gidip baktı, yok. Hastaları alırken söyleyecekler. Ambulanslar hangi hastanelere hasta bıraktılar. Hiçbirinde isim yok, kimlik yok." dedi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal