Parti Kuracağı Konuşulan Ahmet Davutoğlu'ndan Selahattin Demirtaş Açıklaması

Yeni parti kuracağı öne sürülen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, tutuklu olan Selahattin Demirtaş hakkında yaptığı açıklamada "Ben istifa ettikten sonra tutuklandı. Bu yasal bir süreç, yapabileceğim bir şey yok" dedi.

30.07.2019-09:29 - (Son Güncelleme: 30.07.2019-09:26) Parti Kuracağı Konuşulan Ahmet Davutoğlu'ndan Selahattin Demirtaş Açıklaması

Yeni parti kuracağı öne sürülen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, İngiliz Financial Times gazetesine açıklamalar yaptı. Edirne Cezaevi'nde tutuklu olan Selahattin Demirtaş hakkındaki bir soruya yanıt veren Davutoğlu, "Ben istifa ettikten sonra tutuklandı. Bu yasal bir süreç, yapabileceğim bir şey yok" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Financial Times'ın Türkiye muhabiri Laura Pitel'e açıklamalar yaptı. AK Parti'nin bir zamanlar adalet, özgürlük, düşünce ve ifade özgürlüğüne değer verdiğini söyleyen Davutoğlu, "Fakat son üç senede gözlemlediğim kadarıyla hayatımız boyunca saygı duyduğumuz bu temel değerler göz ardı ediliyor" sözlerini kullandı.

DEMİRTAŞ HAKKINDA KONUŞTU

Edirne Cezaevi'nde yaklaşık 3 senedir tutuklu olan eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkında da açıklamalar yapan Davutoğlu, "Demirtaş ben istifa ettikten 6 ay sonra tutuklandı, bu benim sorumluluğum değil. Bu yasal bir süreç, yapabileceğim bir şey yok" dedi.

HEDEF YENİ BİR SİYASİ İKLİM YARATMAK

Davutoğlu, amacının Türkiye'de yeni bir siyasi iklim yaratmak olduğunu ifade ederek "İhtiyacımız olan açıklık, saydamlık, özgürlük ve korkmadan konuşabilme üzerine kurulmuş yeni bir psikoloji" dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal