Parmak Kızın Son Hali

1.1 kilo doğan bebeğe, parmak kıza, Kenadie Jourdin-Bromley adlı bebeğe, parmak kızın son haline galerimizden ulaşabilirsiniz.

16.01.2017-12:17 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Parmak Kızın Son Hali

'PARMAK KIZ' LAKABINI TAKTILAR

Kenadie, 2003 yılında dünyaya geldiğinde 1.1 kiloydu. Küçük kız dünyada sadece 100 kişide görülen primordial cücelik rahatsızlığına sahipti. Bu nedenle dünyaya geldiği sırada hemşireler kıza ‘Parmak kız' lakabını taktılar. Kanada'nın Ontario eyaletinde yaşayan Kenadie Jourdin-Bromley tıpkı diğer çocuklar gibi. Okula gidiyor, spor yapıyor ve resim yapmaya bayılıyor. Ancak Kenadie'yi yaşıtlarından ayıran bir şey var. Boyu sadece 99 cm.

BİRKAÇ GÜN YAŞAMASI BEKLENİYORDU

Kenadie'nin dış görünüşü diğer çocuklardan farklı. Primordial cücelik nedeniyle solunum ve sindirim sisteminde sorunlar var ve zihni tam olarak gelişimini tamamlayamamış. Kenadie, beyin kanaması geçirdiğinden doktorlar sadece birkaç gün yaşayacağını sanıyorlardı. Kenadie'nin anne ve babası olanlar karşısında içten içe üzülmeye başladı. Bebekleri dünyaya geldiği gün onu vaftiz etmeye karar verdiler. Böylelikle hayatını kaybetmeden önce bir ismi olmuş olacaktı. Kenadie'nin annesi Brianne, Barcroft TV'ye “Bebeğimizi eve götürdüğümüzde hayatını kaybedeceğini düşündük. Çünkü doktorların görüşü bu şekildeydi” dedi.

ARADAN 14 YIL GEÇTİ

Günler geçti ancak Kenadie yaşam mücadelesinden vazgeçmedi. Doktorların sandığının aksine, minik kız hayata sıkı sıkı tutundu. Bir mucize gerçekleşti. Aradan 14 yıl geçti ve Kenadie, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Kolları ve bacakları gelişimini tam olarak tamamlayamadı. Öğrenmekte güçlük çekiyor ve sadece 99 cm uzunluğunda. Ancak son derece mutlu bir genç kız.

Kenadie, kaykay yapmaya ve bovling oynamaya bayılıyor. Bugünlerde ise yüzmeyi öğreniyor. Kenadie'nin bakıcısı Jessica Putnam, “Kenadie beni hep güldürüyor. O kadar anlayışlı bir çocuk ki… Parmağınızı incitseniz hemen gelip size sarılıyor. Öyle güzel kahkaha atıyor ki sizin de gülesiniz geliyor” dedi.Kenadie'nin ailesi ise hala zorluklarla uğraşıyor. Kenadie'nin sağlık durumu dengesiz. Ancak ailesi ona gözleri gibi bakıyor. Kenadie'nin annesi Brianne Barcroft TV'ye, “Tek istediğim Kenadie'nin ileride mutlu bir çocuk olması. Bugünleri atlatırsak ileride çok mutlu olacağını sanıyorum” dedi.

 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal