Parklar Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak? Milli ve Tabiat Parklarının Açılış Tarihi

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli,"Parklar açıldı mı, ne zaman açılacak? Milli ve tabiat parklarının açılış tarihi" sorularına yanıt verdi.

30.05.2020-11:51 - (Son Güncelleme: 30.05.2020-11:42) Parklar Açıldı mı, Ne Zaman Açılacak? Milli ve Tabiat Parklarının Açılış Tarihi
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından aktaraılan yazılı açıklamada, Covid-19 ile mücadele çerçeveinde ziyarete kapatılan korunan alanların yeniden hizmete açılmasıyla ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından şart koşulan tedbirlerin alındığını belirtildi.

MİLLİ VE TABİAT PARKLARININ AÇILIŞ TARİHİ

1 Haziran itibarıyla milli parkları ve tabiat parklarını ziyaret edebileceğini söyleyen Bakan Pakdemirli, “Koruma altındaki bu alanlarımız özellikle büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız için cazibe merkezi konumunda. Bu alanlar havası, suyu, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra eğlenme, dinlenme ve boş zamanların değerlendirilmesine de imkan sağlayacak. Bu kapsamda 44 milli park ve 249 tabiat parkı yeniden ziyarete açılacak." dedi.

PARKLAR AÇILDI MI, NE ZAMAN AÇILACAK?

Bu alanlardaki tesislerin bakım ve temizliği için gerekli hazırlıkların yapıldığını aktaran Pakdemirli, vatandaşların gerekli sosyal mesafeye uyarak, koruma altındaki bu alanlarda doğayla baş başa, huzur içinde vakit geçirmeleri temennisinde bulundu. Pakdemirli, ziyaret sırasında maske takılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini de vurguladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal