Pakistan'dan Türkiye'ye 64 Milyarlık Proje Teklifi

Perşembe günü yapılan resmi basın açıklamasında, Pakistan 'ın Türkiye'yi her iki ülkeye de fayda sağlayacak milyar dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesine katılmaya davet ettiği bildirildi.

08.11.2018-09:32 - (Son Güncelleme: 08.11.2018-09:38) Pakistan'dan Türkiye'ye 64 Milyarlık Proje Teklifi

Perşembe günü yapılan resmi basın açıklamasında, Pakistan 'ın Türkiye'yi her iki ülkeye de fayda sağlayacak milyar dolarlık Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesine katılmaya davet ettiği bildirildi.  Ulusal Meclis Başkanı Asad Qaiser, Pakistan Büyükelçisi İhsan Mustafa Yurdakul ile görüşürken, Pakistan'ın Türkiye ile ilişkilerine çok değer verdiği ve yeni hükümetin, İslamabad ile Ankara arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmek istediğini belirtti. Yurdakul, İslamabad'daki Parlamento Binası'ndaki ofisinde Qaiser ile bir araya geldi.  Devlet Radyosu Pakistan’a göre, Qaiser Türkiye’yi bölgedeki bütün ülkelerin yararına olacak olan CPEC’e katılmaya davet etti. 2014 yılında imzalanan 64 milyar dolarlık bir mega proje olan CPEC, Çin'in stratejik olarak önemli kuzeybatı Sincan eyaletini Pakistan'ın Gwadar limanına kargo, petrol ve doğal gaz taşımacılığı için bir yol, demiryolu ve boru hattı ağıyla birleştirmeyi hedefliyor.
Ekonomik koridor, Çin'e sadece Afrika ve Orta Doğu'ya daha ucuz erişim sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda dünyanın ikinci en büyük ekonomisine transit tesisler sağlayarak Pakistan’a milyarlarca dolar kazandıracak. Türkiye'nin büyükelçisi de Pakistan ile ilişkileri güçlendirileceğine söz verdi. Yurdakul, "Türk halkı her zaman Pakistan'ı ikinci evi olarak görüyor ve bu ülkeyi daima güçlü ve refah içinde görmek istiyoruz." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal