Pakistan, Türkiye'den 30 Adet ATAK Helikopteri Alacak

Türkiye ile Pakistan arasında imzalanan anlaşmaya göre Pakistan, Türkiye'den 30 adet T129 ATAK helikopteri satın alacak. Bu satış Türkiye'nin savunma alanında bugüne kadar yaptığı en büyük ihracat oldu.

13.07.2018-10:41 - (Son Güncelleme: 13.07.2018-10:51) Pakistan, Türkiye'den 30 Adet ATAK Helikopteri Alacak

Türkiye ile Pakistan arasında 30 tane T129 ATAK helikopterinin satışına dair imzalar atıldı. Savunma Sanayii Başkanlığından gerçekleştirilen açıklamaya göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Pakistan Savunma Üretim Bakanlığı arasında süren T129 ATAK helikopteri sözleşme temasları nihai sonuca vardı. İki devlet arasında 30 tane T129 ATAK helikopteri satışına dair resmi sözleşme imzalandı. TUSAŞ bu satışın haricinde, lojistik, yedek parça, eğitim ve mühimmat manasında geniş bir sözleşme paketi üstünde uzlaşmaya vardı.

ÇOK YÖNLÜ ÜSTÜN HAREKAT KABİLİYETİ

Atak helikopteri, yüksek performans ve manevra özelliği, asimetrik silah yükü, düşük görünürlük, ses ve radar silueti, yüksek düzeyde darbeye karşı koyma ve balistik tolerans gibi niteliklere sahip bulunuyor. Bu özellikler helikoptere farklı muharebelerde çok yönlü üstün harekat özelliği kazandırıyor.

YENİ NESİL GÖREV VE SİLAH SİSTEMİ

Zorlayıcı iklim ve coğrafya şartlarına uygun olarak yapılmış tasarımıyla "T129 ATAK Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri", yeni nesil vazife ve silah sistemleri ve sınıfındaki en büyük performans ve manevra kabiliyetleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri ve İçişleri Bakanlığı envanterinde var. ATAK, bu özellikleriyle global pazarlardaki rekabette en önemli oyuncular içinde yer buldu.

TEK SEFERDE YAPILAN EN BÜYÜK SAVUNMA SANAYİ İHRACATI

Pakistan Kara Kuvvetleri tarafından Türkiye ve Pakistan'da kapsamlı testlere tabi tutulan T129 ATAK Helikopteri, tüm aşamaları başarı ile aşarak gereksinimleri karşılamış olup, dünyada kendi alanındaki en etkili taarruz helikopteri olma niteliğini de bir defa daha kanıtladı.

Bu sözleşmeyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinin tek seferde gerçekleştirilen en büyük savunma sanayii ihracatı yapılmış oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal