Pakdemir'den Partili Ürünlere İfşa

Vatandaşın sağlığı göz önüne alınarak yapılan denetimlerde birçok firma ve markanın parti ürününü ifşa ettiklerini açıkladı.

15.09.2020-12:34 - (Son Güncelleme: 15.09.2020-12:22) Pakdemir'den Partili Ürünlere İfşa

Sektörde haksız rekabet ve ürünlerin sağlığı açısından alınacak önlemler üzerine ceza verilen ve ifşa edilen markaların halkın sağlığını engellediği nvurgusunu yaptı. 

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ifadelerine şu şekilde devam etti, 

“Ülkemizde gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerini Bakanlık olarak büyük bir titizlikle yürütüyoruz. Her zaman söylediğim gibi en etkin denetimci vatandaşımızdır.

TESPİT EDİLEN MARKALAR

Söz konusu uygunsuzlukların tespit edilmesinde; Bakanlığımızca yürütülen denetimlerin yanında, tüketiciler tarafından yapılan ihbar, şikayet, CİMER ve Alo 174 Gıda Hattı başvuruları neticesinde gerçekleştirilen denetimlerin de büyük payı olduğu açıktır. Bu bakımdan tüketicilerin bu başvurularını sürdürmeleri, halkımızın sağlığının korunması yönündeki çalışmalarımız için büyük önem taşımaktadır. Bir usulsüzlük gördükleri anda vatandaşlarımızın Alo 174 Gıda İhbar Hattı ve 0501 174 0 174 numaralı WhatsApp Gıda İhbar Hattı aracılığı ile bize ulaşmalarını, şikayetlerini iletmelerini rica ediyorum.” açıklamalı ifadelerde bulundu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal