Öztürk Yılmaz CHP'den İhraç Edildi

CHP Disiplin Kurulu, 'Türkçe ezan' ile ilgili sözleri ve daha sonrasında Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan konuşmaları nedeniyle, Ardahan Milletvekili Öztrük Yılmaz'ı partiden ihraç etti.

21.11.2018-09:19 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-08:52) Öztürk Yılmaz CHP'den İhraç Edildi

CHP Disiplin Kurulu, 'Türkçe ezan' ile ilgili sözleri ve daha sonrasında Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Kılıçdaroğlu'nu hedef alan konuşmaları nedeniyle, Ardahan Milletvekili Öztük Yılmaz'ı partiden ihraç etti.

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, Türkçe ezan ile ilgili açıklamaları ve Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik sözleri nedeniyle iki kez kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmişti. İhraç edilen Öztürk Yılmaz’ın parti üyeliğinin de bitmesi gerekiyor. Meclis’te 144 sandalyeye sahip olan CHP’nin sayısı, Edirne Milletvekili Erdin Bircan’ın yaşamını yitirmesiyle 143’ye düşmüştü. Öztürk Yılmaz’ın ihracıyla da Meclis’teki sandalye sayısı 142’ye indi.

Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, “Disiplin kurulunun aldığı karar bir talimatın icrası yönündedir. Disiplin kurulunun kararı yargıdan dönecektir” ifadelerini kullandı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal