Özgecan Arslan cinayetinde yeni detaylar: Karı-koca töreye kurban gitmiş!

Adana'daki Özgecan Arslan cinayetinde yeni detaylar! Adana'da çıkan tartışmada kız kardeşi ile kocasını öldüren Doğukan H. hakkında "Töre saiki ile 2 kişiyi öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemi ile dava açıldı

13.06.2016-19:10 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Özgecan Arslan cinayetinde yeni detaylar: Karı-koca töreye kurban gitmiş!

Adana'da cinayet suçundan 13 yıl cezaevinde kaldıktan sonra bir ay önce tahliye olan Doğukan H.(34), kız kardeşi Özgecan Arslan (23) ile eniştesi Bekir Arslan'ı (27) çıkan bir tartışma sonucu silahla öldürmüştü.

Cumhuriyet savcısı, şüpheli Doğukan H. hakkında "Töre saiki ile öldürme" suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.

İddianamede şüphelinin kız kardeşinin "yaşamını öğrendikten sonra töre saiki ile plan yaparak cinayetleri gerçekleştirdiği" belirtildi.

GEÇİMSİZLİK VARDI

Olay, 26 Nisan'da Yeşiloba Mahallesi 46141. Sokak 17 numaralı evde meydana geldi. Özgecan ile Bekir Arslan severek evlendi. Antalya'ya yerleşen çiftin M. adını verdikleri bir de kız çocukları dünyaya geldi. Ancak çiftin mutluluğu bir süre sonra bitti.

Özgecan Arslan eşinden ayrılarak çocukları ile ablası Özlem H.'nin evine yerleşti. Ağabey Doğukan H., kız kardeşinin kocasını terk edip Adana'ya döndüğünü duyunca öfkelendi. Eniştesi Bekir Arslan'ı kız kardeşiyle barıştırmak amacıyla Antalya'dan Adana'ya çağırdı.

"SEN DE O KADINLARDAN DEĞİL MİYDİN?"

Taraflar abla Özlem H.'nin evinde konuşmak için bir araya geldi. Bekir Arslan, eşinden boşanmak istemediğini söyledi. Özgecan Arslan da "Uyuşturucu kullanan, kadınlarla yatan bir adamla evliliğimi sürdüremem" dedi. Bekir Arslan ise "Sen de o kadınlardan, dostum değil miydin?. Ağabeyinin korkusu ile nikah yapmadık mı?" diye yanıt verdi.

Özgecan Arslan da "Ağabey bu beni başka erkeklerle alemin içine sokarak kullandı" dedi.

TÖRE CİNAYETİ

Eniştesinden "Evlenmeden önce benden çocuk aldırmadın mı?" sözlerini duyan Doğukan H., silahını çekip, karı-kocayı öldürdü. Yakalanıp, tutuklanan şüpheli, "Kız kardeşim o... luk yapıyor, kendisini pazarlıyordu. Öğrendiğim için hem onu hem de kocasını vurdum" dedi.

İddianameyi hazırlayan Savcı, Doğukan H.'nin kız kardeşinin yaşamını öğrendikten sonra töre saiki ile öldürme planı yaptığını belirtti.

TASARLAYARAK ÖLDÜRDÜ

İddianamede şu görüşlere yer verildi: "Sözde barıştırma amacıyla eniştesini Adana'ya gelmeye ikna ettiği, hatta uçak biletini kendisinin aldığı, barışma amaçlı buluştuklarında kız kardeşi ve eniştesinin birbirlerine yönelik sözleri bahane ederek her ikisini de tabancayla ateş ederek tasarlayarak öldürdüğü anlaşılmıştır."

Star

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal