Özel Okul Ücretini Ödeyenler Ne Yapacak?

Özel okul ücretini ödeyen veliler okul kapalı kaldığı sürede ücretler ne olacak diye soruyor? Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal okulların kapalı kaldığı kadar süre eğitimin uzayacağını düşündüklerini ifade ederek velilere ek bir masraf yansımayacağını söylüyor.

20.03.2020-17:17 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-17:15) Özel Okul Ücretini Ödeyenler Ne Yapacak?

Türkiye'de virüse rastlanmasının ardından okullar  16 Mart Pazartesi gününden itibaren tatil edildi. Eğitime 23 Mart'ta itibaren uzaktan devam edilecek.

Çocukları özel okullarda okuyan veliler ise ödedikleri eğitim ve yemek ücretinin akıbetini soruyor. Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı Nurullah Dal yaptığı açıklamada okulların maliyetinin 12 ay olarak düşünüldüğünü kaydetti. Dal eğitime ara verilen tarih kadar bir sürenin okulların kapanış süresine ekleneceğini ifade ederek karantina süresinin uzaması durumunda sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.

Dal, “Biz eğitim-öğretimi de okulların maliyetlerini de 12 aylık olarak düşünür ve planlarız. Karantina bittiğinde kaybedilen süre telafi eğitimi olarak verilecektir. Bu süreçte zaten parası önceden ödenmiş olan yemek hizmeti de çocuklarımıza verilecektir” şeklinde konuştu.

‘MADDİ ANLAŞMAZLIKLAR OLABİLİR’

Başkan Dal, eğer okulların açılması bir sonraki eğitim dönemine kadar uzarsa o zaman maddi anlaşmazlıkların olabileceğini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: Fakat bu iş seneye uzarsa o zaman hukuka başvurulabilecek durumlar olabilir. Özel okullar parayı iade etsin demek çözüm değildir. Özel okulların içinde bulunduğu durumu anlamak gerekir.

Böylesi kötü bir senaryoda özel okullarda işten çıkarma yapmak zorunda kalır. Çoğu öğretmen 100 bin civarında insan işsiz kalır. Hatta okulların ciddi bir kısmı kapanır. Aklıselim şekilde bu durumu düşünmek lazım. Belki de dünyanın yaşayış biçimi değişecek.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal