Özel İzne Tabi Olan Hayvanları Satanlara Operasyon Yapıldı

İstanbul'da polis ekipleri, alımı ve satımı özel izne tabi olan hayvanları sattıkları belirlenen kişilere operasyon yaptı. İçlerinde öğretmenin de olduğu kişiler gözaltına alındı. Şahısların elindeki beyaz Kobra yılanı, İguana, Sakallı ejder, Leopart Gecko Geco Kertentele ve Sakallı Ejder'e el konuldu.

07.06.2019-10:48 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-12:57)

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü birimleri, CİTES sözleşmesi gereği alınıp satılması özel izne tabi olan egzotik hayvanların sosyal medya üstünden alınıp satıldığını belirledi.

Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın aktardığına göre kaçakçılık polisi, müşteri kılığında sosyal medya üstünden bu hayvanları satan kişilerle iletişime geçti.

10 BİN LİRAYA İGUANA SATAN ÖĞRETMEN GÖZALTINA ALINDI

İlk operasyon, 80 santimetre uzunluğundaki kahverengi İguana'yı 10 bin liraya satmaya uğraşan öğretmen T.A.'ya yapıldı. T.A. gözaltına alınırken satmaya uğraştığı İguana'ya el konuldu.

BEYAZ KOBRA VE LEOPARD GECKO KERTENKELE

Ardından, tehkileki bir tür olarak tanımlanan Leopart Gecko Geco türü kertenkele ve Kraliyet Kobra türü beyaz yılanı satmaya uğraşan F.A.T. ve Y.S. Suçüstü yapılarak gözaltına alındı.

SAKALLI EJDER'İ DE SATAMADILAR

Müşteri kılığında operasyonlarına devam eden polis, Sakallı Ejder'i 550 liraya satmaya uğraşan A.G.'yi de gözaltına aldı.

ZANLILARA KAÇAKÇILIKTAN ADLİ İŞLEM YAPILDI

Operasyonda gözaltına alınan, T.A., F.A.T., Y.S. Ve A.G.'ye 5607 sayılı kaçakçılık kanununa muhalefet suçundan adli işlem yapıldı.

EGZOTİK VAHŞİ HAYVANLAR HAYVANAT BAHÇESİNE TESLİM EDİLDİ

Operasyonlarda ele geçirilen, beyaz Kobra yılanı, İguana, Sakallı ejder, Leopart Gecko Geco Kertentele ve Sakallı Ejder türü kertenkele Darıca Hayvanat Bahçesi'ne verildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal