Özel İzmir Alman Okulu Kapatıldı

İzmir'de bulunan özel İzmir Alman Okulu Türk yetkililer tarafından kapatıldı. Okulun kapatılmasına gerekçe olarak ise "yasal dayanak eksikliği" gösterildi.

02.07.2018-13:59 - (Son Güncelleme: 02.07.2018-13:48) Özel İzmir Alman Okulu Kapatıldı

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'ne ait özel İzmir Alman Okulu’nun kapatıldığı açıklandı. Alman Büyükelçiliği’nden Cumartesi günü yayınlanan açıklamada, okulun İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı görevliler tarafından Perşembe günü kapatıldığı bilgisi aktarıldı. Büyükelçilik mesele ile alakalı görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

Ankara’daki büyükelçilikten yayınlanan açıklamada, "Türk hükümetinden okulun kapatılması ile alakalı gerekçeleri sunmasını isteyeceğiz. Türkiye’deki Alman okulları iki devlet arasındaki kültür ve eğitim alışverişinin dayanağını oluşturmayı sürdürecektir" ifadeleri kullanıldı.

İzmir'in Urla ilçesindeki Özel Alman Okulu'nun müdürü Dirk Philippi, Alman haber ajansı dpa’ya açıklamalar yaptı. Philippi, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulun yer aldığı Urla'dan görevlilerin olduğu bir heyetin polisle beraber okula gelerek, yazılı ve sözlü olarak okulun kapatıldığını tebliğ ettiklerini söyledi. Okul müdürü sebep olarak "yasal dayanak eksikliğinin" gösterildiğini söyledi.

Okul müdürü: Yerel yetkililerde eksik belge olabilir

İzmir Alman Okulu'nun müdürü Philippi, "Okulun kesinlikle kısa bir zaman için kapatıldığını zannediyorum" diye konuştu. Okul müdürü yerel görevlilerde bir takım belgelerin eksik olabileceğini ve bu hususta devam eden yoğun görüşmelerin olumlu devam ettiğini kaydetti. Philippi, İzmir Alman Okulu’nun Alman Büyükeçliği’nin İzmir'deki temsilciliği olarak vazife yapmasına dair Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarafından izni olduğunu da kaydetti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı da okulun kapatıldığı bilgisini onayladı. Berlin’den gerçekleştirilen açıklamada da Türk hükümetinden okulu kapatma nedenini iletmesinin istediği öğrenildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal