Özbekistan'dan Türkiye'ye Getirilen Vatandaşlar Karantinaya Alındı!

Ölümcül ve bulaşıcı coronavirüs salgınıyla sadece yurt içinde başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştirmekle kalmayan Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını kimsesiz bırakmadı. Bu doğrultuda Özbekistan’dan 1291 Türk vatandaşı getirildi.

23.04.2020-17:34 - (Son Güncelleme: 23.04.2020-17:24) Özbekistan'dan Türkiye'ye Getirilen Vatandaşlar Karantinaya Alındı!

Ölümcül ve bulaşıcı coronavirüs salgınıyla sadece yurt içinde başarılı bir kriz yönetimi gerçekleştirmekle kalmayan Türkiye, yurt dışından ülkeye gelmek isteyen ancak salgın sebebiyle yurda dönmeyen vatandaşlarını kimsesiz bırakmadı. Bu doğrultuda Özbekistan’dan 1291 Türk vatandaşı getirildi.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliğine ülkeye gelmek için başvuru yapan 291 Türk vatandaşı, Taşkent Uluslararası Havalimanı'ndan hareket ederek yurda getirildi.

Sokağa çıkma yasağının yürürlükte olduğu Özbekistan’ın çeşitli şehirlerinde bulunan Türk vatandaşları, Taşkent Büyükelçiliği ve Özbek-Türk İşadamları Derneğinin (UTİD) girişimleriyle özel otobüslerle Taşkent’e getirildi. Ayrıca, maddi imkanı olmayan bazı vatandaşlara ise UTİD tarafından uçak biletleri satın alındı.

Yolculardan Türk iş insanı Osman Yılmaz, konuya ilişkin şu açıklamaları gerçekleştirdi: "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın girişimleri sayesinde ramazan ayını ülkemde geçirecek olmaktan çok mutluyum, karantinaya da hazırım.” 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal