Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov Türkiye Hakkında Açıklama Yaptı

Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov, 11. Büyükelçiler Konferansı’na katıldı. Kamilov, “Bizler Türkiye’yi Özbekistan’ın uluslararası arenadaki güvenilir ve stratejik ortağı olarak tanıyoruz” ifadelerini kullandı.

05.08.2019-19:27 - (Son Güncelleme: 05.08.2019-19:15) Özbekistan Dışişleri Bakanı Kamilov Türkiye Hakkında Açıklama Yaptı

Ankara'da bir otelde düzenlenen konferansta Özbekistan Dışişleri Bakanı Abdulaziz Kamilov konuşma yaptı.Türkiye'nin Özbekistan için kardeş ülke olduğunun da altını çizdi. 

"ORTAK MANEVİ DEĞERLERE SAHİPTİR"

“Halklarımız aynı tarihi köklere, din, dil, gelenek ve ortak manevi değerlere sahiptir. Bizler, Türkiye'yi büyük, siyasi, ekonomik ve kültürel potansiyele sahip devlet ve ayrıca, Özbekistan'ın uluslararası arenadaki güvenilir ve stratejik ortağı olarak tanıyoruz”.

"ÜLKELER ARASINDAKİ TİCARET HACMİ 2 MİLYAR DOLARDAN FAZLA"

“2018 yılının sonuçlarına göre, ülkelerimiz arasındaki ticaret hacmi 2 milyar dolardan daha fazladır. Halihazırda ticari ekonomik yatırımlarla insani alanlarda büyük ortak projeler hayata geçirilmekte. Yüksek düzeyli ‘Özbekistan - Türkiye Stratejik İş birliği Konseyi'nin ilk toplantısının gerçekleştirilmesi çok boyutlu ilişkilerimizin daha da geliştirilmesine hizmet edecektir”

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal