Oyunu Nerede Kullanacağını Bilmeyen Vatandaşların Dikkatine

Seçime saatler kala oy kullanacağı yeri bilmeyen kişiler E-Devlet'ten ve YSK'nın sitesinden oy kullanacakları yerleri görebilirler. Oy kullanmayan ve ya kullanamayan vatandaşların ödeyeceği ceza miktarı ise henüz bilinmiyor.ise

30.03.2019-17:56 - (Son Güncelleme: 30.03.2019-17:43) Oyunu Nerede Kullanacağını Bilmeyen Vatandaşların Dikkatine

Seçime saatler kala YSK'dan seçimle alakalı ayrıntılı açıklama geldi. Vatandaşlara oy kullanma işlemi için önemli açıklamar yapan YSK, E-Devlet üzerinden ve YSK'nın kendi sitesi üzerinden vatandaşların nerede oy kullancaklarına bakabileceklerini bildirdi.

Oy kullanamayan veya oy kullanma vazifesini yerine getirmeyen vatandaşların bu seçimde ödeyeceği ceza tutarı henüz belirlenmedi. 2017 Yılı'nda 22 lira olan tutarın bu seçimlerde de değişmemesi beklenirken ufak miktarda oynama olabileceği bilgisine ulaşıldı.

YSK VATANDAŞLIK GÖREVİMİZİ YERNİNE GETİRMEMİZİ İSTEDİ

Yapılan açıklamada Yüksek Seçim Kurulu, her vatandaşın seçim günü sandığa giderek, oylarını kullanmalarını vatani görev olarak gördüklerini ve yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. Bu çerçevede her vatandaşın ülkenin kaderini belirleyen demokrasi sınavlarında oylarını kullanmaları istendi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal