Otobüs Firmaları Bilet Fiyatlarına İndirim Yaptı

Son dönemlerde akaryakıt ücretlerine gelen indirimlerin ardından otobüs firmaları da fiyatları düşürme kararı aldı. 300 kadar otobüs firması fiyatlarını yüzde 10 ila 15 arasında indirim yapacak.

27.11.2018-11:21 - (Son Güncelleme: 27.11.2018-12:04)

Son bir ayda benzin ve motorin ücretlerinde peş peşe gerçekleştirilen indirimlerin sonrasında bir müjde de otobüsçülerden geldi. Kamil Koç'tan Metro'ya Pamukkale Turizm'den İstanbul Seyahat'e dek yaklaşık 300 otobüs firması bilet ücretlerinde yüzde 10 ila 15 arasında indirim yapacak.

BİR DEPODA 100 TL

Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, benzin ve motorin ücretlerinde meydana gelen gerilemenin bir depo benzinde yüzde 5 indirim olarak yansıdığını ifade etti. Yıldırım, "Bu indirimler maliyetlerimizi düşürmese de biz enflasyonla mücadeleye destek vermek için yüzde 10-15 arası indirim kararı verdik" dedi. Bir otobüsün 300 litre olan deposunun indirim öncesi 1.800 TL'ye doldurulduğunu aktaran Yıldırım, artık 100 lira indirimli doldurulduğunu açıkladı.

YÜZDE 30 HAKLARI VAR

6 ayda bir Ulaştırma Bakanlığı'na bilet fiyatlarını verdiklerini söyleyen Yıldırım, şöyle dedi: "Şu anda otobüs firmalarının sitelerinde olan ücretleri değiştiremiyoruz fakat bildirdiğimiz fiyatlar üstünden yüzde 30'a dek indirim yapma hakkımız var. Şirketlerimiz bu hakkı kullanıyor. Mesela, şirketin sitesinde 100 TL olarak görünen bileti yolcumuz alırken sistem yüzde 10 indirimle 90 TL'ye verecek. Otogardan alımlarda ise indirimli fiyat yolcuya haber verilecek"

DEPODA FİYAT YİNE DÜŞTÜ

Akaryakıt ücretlerine 3 gün arayla ikinci defa indirim yapıldı. Bugünden sonra geçerli olmak üzere benzine 15 kuruş, motorine de 23 kuruş indirim yapıldı. Motorinde son indirim cuma günü, benzinde ise cumartesi günü olmuştu. Yeni indirimle benzin ücretleri kasım ayında 88 kuruş düştü. 52 litrelik depoya sahip bir otomobilde, indirimle birlikte 46 TL'nin üstünde tasarruf olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal