ÖSO'ya Bağlı Hamza Tugayları, Münbiç Operasyonu İçin Türkiye'den Talimat Bekliyor

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) içindeki Hamza Tugayı komutanı Seyfettin Polat, Münbiç'e yapılacak operasyon için Türkiye'de talimat beklediklerini söyledi.

25.04.2019-09:09 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-09:00) ÖSO'ya Bağlı Hamza Tugayları, Münbiç Operasyonu İçin Türkiye'den Talimat Bekliyor

Münbiç için hazır olduklarını söyleyen Hamza Tugayı Komutanı Seyfettin Polat, harekat öncesi kentteki bütün hendek ve tünelleri belirlediklerini söyledi. Polat, buradaki teröristlere ilk darbeyi 'Kartallar Özel Timi'nin vuracağını söyledi.

Fırat'ın doğusuna dönük muhtemel harekat çerçevesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) sınır hattına asker ve mühimmmat sevkiyatı sürerken; sınır hattının diğer tarafındaki Özgür Suriye Ordusu'nda (ÖSO) da hazırlıklar devam ediyor. ÖSO içinde 'Özel Kuvvetler' olarak tanınan Hamza Tugayı'nın Komutanı Seyfettin Polat, harekatın hazırlıklarını anlattı.

4 BİN 500 ASKER HAZIR

Yeni Şafak'ın haberine göre; emrindeki 4 bin 500 askerin hepsinin özel olarak eğitildiğini söyleyen Polat, "Muhtemel Münbiç harekatına karşı hazırız. Terör örgütünün bürün karşı hamlelerine göre hazırlıklarımızı tamamladık. Nerelere hendek kazdıklarını, nerelere tüneller yaptıklarını bir bir tespit ettik. Harekat sırasında teröristlerin kaçış güzergahlarına dek her detayı plana döktük" dedi.

EMİR BEKLİYORLAR

Harekete geçmek için Türkiye'den talimat beklediklerini ifade eden Polat, 6 bin kişi arasından seçtikleri 20 kişilik timden de bahsetti. Özel oluşturulan timin 3 ay eğitim gördüğünü söyleyen Polat, şunları aktardı: "Özellikle terör örgütü ile sıcak temasta bu birlik olacak. Bina ve hendeklere saklanan teröristlere dönük ilk darbeyi 20 kişiden meydana gelen Kartallar Özel Timi vuracak."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal