ÖSO Türkiye'deki Suriyelileri Ülkelerine Geri Çağırdı

Sınır ötesi harekatlar ile terör örgütlerinden temizlenen bölgelerde eli tetikte durmaya devam eden ÖSO güçleri, Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin dönmesini bekliyor

27.07.2019-13:09 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-13:00) ÖSO Türkiye'deki Suriyelileri Ülkelerine Geri Çağırdı

Zeytin Dalı harekatı ile başlayan ve ardından Özgür Suriye Ordusu güçleri kuvvetleri tarafından desteklenen sınır ötesi operasyonlarla, Suriye'nin pek çok bölgesi teröristlerden arındırıldı.

ÖSO güçleri hala 24 saat nöbet tutup bölgeyi korumaya devam ediyor.

ÖSO komutanlarından Ebu Ali Adduno,Türkiye'de barınan Suriyelileri TSK'nın gerçekleştirdiği harekatlar ile gücenli hale getirilen bölgelere geri dönmeye davet etti.

CELABRUS İLE AFRİN ARASINDAKİ BÖLGEDE KONTROL SAĞLANDI  

Terör örgütlerinin işgal ettikleri bölgedeki sivillere baskı kurması ve buralardan Gaziantep ile Kilis'e yönelik roket ve havanlı saldırılar geçekleştirerek tehdit oluşturması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından 24 Ağustos 2016 tarihinde Fırat Kalkanı, 20 Ocak 2018 tarihinde ise Zeytin Dalı harekatları düzenlenmişti.

Harekatlarla Cerablus ile Afrin arasında bulunan 4 bin kilometre karenin üzerinde alan terör örgütlerinden arındırıldı ve zorunlu olarak göç eden binlerce insan tekrardan evlerine geri döndü.

ÖSO GÜÇLERİ CEPHE HATTINDA  

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından özgürleştirilen bölgelere yakın mesafede hala terör örgütü PKK/YPG kontrolünde olan bazı bölgeler ise tehdit oluşturmayı sürdürüyor. ÖSO güçleri de Azez ile Afrin arasındaki bölgede teröristlerin denetimindeki Maranez, Minnag ve Tel Rıfat bölgelerine yakın bölgelerde kurulan cephe hatlarında 24 saat nöbet tutuyor.

TSK'NIN OPERASYONLARIYLA ÖZGÜRLEŞEN BÖLGELER  

ÖSO bileşenlerinden olan Ceyşül Şimal Tugayı komutanlarından Ebu Ali Adduno, teröristlerin kontrolündeki Minnag bölgesinin karşısındaki cephe hattında 24 saat nöbet tuttuklarını belirtti. TSK'nın düzenlediği harekatlar ile Azez, Afrin, Cerablus, El Bab gibi şehirlerin özgürleştiğini ifade eden Adduno, şimdi Menbiç, Tel Rıfat ile kendilerinin nöbet tuttuğu bölgede bulunan Minnag ve Maranez köylerinin de teröristlerden arındırılmasını istediklerini belirtti.

"FIRAT'IN DOĞUSUNA HAZIRIZ"  

Fırat'ın doğusunun da teröristlerden temizlenmesi için TSK'nın harekat başlatmasını beklediklerini belirten Adduno, "Bizler de bu harekatta Türk askerinin yanında yer alacağız. Tüm ülkenin teröristlerden kurtarılmasını istiyoruz. Bunun için hazırız ve teröristlerin olduğu yerleri özgürleştirmek için Türkiye'den haber bekliyoruz. Hepimizin ortak dileği Suriye'nin teröristlerden ve Esad rejiminden kurtulması. Bunun için de üzerimize düşeni yapmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal