ÖSO Güçleri Münbiç'e Takviyeye Devam Ediyor

Türkiye'nin Münbiç'e yapacağı olası bir harekat öncesinde ÖSO güçlerinin de sevkıyatı sürüyor. ÖSO askerleri zırhlı araçlarla Münbiç hattına doğru ilerlemeye devam etti.

26.12.2018-15:23 - (Son Güncelleme: 26.12.2018-15:14) ÖSO Güçleri Münbiç'e Takviyeye Devam Ediyor

TSK’nın Fırat’ın doğusuna dönük operasyona işareti vermesiyle sınır hattı ve Fırat Kalkanı Harekatı ile terör unsurlarından temizlenen Cerablus bölgesinde başlayan hareketlilik sürüyor. ABD’nin de ülkedeki askerlerini çıkarağını açıklamasının sonrasında terör örgütü PKK/PYD idaresindeki Menbiç bölgesine ÖSO zırhlı araçlarla güçlerini takviye olarak sevk etti. Son birkaç gündür ÖSO bünyesindeki birlikler, Menbiç ile Fırat Kalkanı arazisini birbirinden ayıran Sacur Çayı kıyısındaki mevcut cephe hatlarını kuvvetlendirmeye başladı. Bölgeye güç sevk eden ÖSO birlikleri, mevcut pozisyonlarını güncelleyerek teröristlerin gerçekleştireceği muhtemel saldırılara karşı alarm haline geçti. Hareketliliğin olduğu Menbiç’in batısında da terör örgütü ile rejimin beraber olduğu bölgelerin yer aldığı cephe hatlarına da ÖSO tarafından ilave güç sevk edildi.

TSK’DA TAKVİYE YAPIYOR

Öte taraftan Türk Silahlı Kuvvetleri cephesinden de Suriye sınırı ile Fırat Kalkanı bölgesindeki üslere ilave birlik ve araç sevkiyatı sürüyor. Türkiye’nin farklı şehirlerinden yola koyulan içlerinde obüs ve ağır silahların da olduğu zırhlı araçlar ile askeri personeller, Kilis ve Gaziantep’teki Öncüpınar, Çobanbey ve Karkamış Sınır kapılarından Suriye tarafına giderek buradaki TSK’ya ait üslere yerleştiriliyor. TSK’nın sevkiyatı çerçevesinde bölgeye giden bazı zırhlı araç ile birlikler ise sınır hattındaki kritik yerlerde olan üslerde vazifelendirildi.

PKK/PYD’Lİ TERÖRİSTLERİN KORKUSU SÜRÜYOR

TSK’nın muhtemel harekatının gündeme gelmesinin sonrasında panik havasının hakim olduğu teröristlerin korku durumu da sürüyor. Fırat’ın doğu tarafının başlangıç noktası olan Suriye’nin Ayn-el Arap bölgesinin en batı yanındaki bölge olan Zor Mağar köyünün hakim yerlerinde kurulu mevzi, siper ve kulübe benzeri yapılardaki teröristler, sık sık Türkiye tarafı ile Cerablus’u dürbünlerle gözetlemeyi sürdürdüğü fark edildi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal