Osmaniye'de Sağanak Ve Heyelan Hayatı Olumsuz Etkiledi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde etkisini gösteren sağanak yağmurun ardından meydana gelen heyelanlar sebebi ile Kadirli-Andırın kara yolu trafiğe kapandı.

19.01.2019-17:54 - (Son Güncelleme: 19.01.2019-17:54) Osmaniye'de Sağanak Ve Heyelan Hayatı Olumsuz Etkiledi

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde etkisini gösteren sağanak yağmurun ardından meydana gelen heyelanlar sebebi ile Kadirli-Andırın kara yolu trafiğe kapandı.

Oruçbey köyünde etkisini gösteren sağanaktan sonra bazı bölgelerde heyelan oldu, ağaçlar yola yıkıldı. Köy merkezi ile Dursun ve Özden mahallelerine ulaşım için kullanılan yol trafiğe kapandı. Kadirli-Andırın kara yolunda da heyelandan sonra meydana gelen çökmeden dolayı ulaşım yapılamıyor.

AFAD ve İl Özel İdare ekipleri tarafından ilçe çapında gerçekleştirilen incelemelerin ardından heyelan riski sebebi ile 10 ev boşaltıldı. Görevliler, 50 evde ise sağanak ve toprak kayması ndan dolayı hasar meydana geldiği ifade etti.

Oruçbey köyünde ikamet eden Özen Kısaoğlu, etkili olan sağanaktan dolayı köylerinde heyelan meydana geldiğini anlatarak, 'Evlerde çatlaklar oluştu. Tedbir amaçlı boşaltılan evler var. Mağdur durumdayız.' şeklinde konuştu.

Yenigün köyünde ikamet eden Esabil Üzülmez ise arazisinde oluşan heyelan sev-bebi ile evini terk etmek durumunda kaldığını belirterek, 'Yağış sonrası geceleyin aniden heyelan oldu. Sabah saatlerinde heyelan artınca evi boşalttık. 7 kişiyle akrabalarımızın evinde misafir olarak kalıyoruz' şeklinde mağduriyetini anlattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal