Osmangazi Köprüsü'nün Bir Kısmı Yada Tamamı Satılabilir

Osmangazi Köprüsü'nün İtalyan ortağı Astaldi, finansal anlamda zorluklar yaşıyor. Alınan bilgiye göre bu sıkıntılardan dolayı, köprünün bir kısmı yada bütünü satılabilir.

29.01.2019-12:53 - (Son Güncelleme: 29.01.2019-12:43) Osmangazi Köprüsü'nün Bir Kısmı Yada Tamamı Satılabilir

Osmangazi Köprüsü'nün ortaklarından İtalyan Astaldi firmasının Türkiye'de yaşadığı maddi sıkıntılar nedeniyle, köprünün bir kısmının yada hepsinin satışa çıkarılacağı bildirildi.

Bloomberg ajansına açıklamalar yapan Osman Gazi Köprüsü ortak girişiminin ortaklarından Nurol Holding'in mali işler sorumlusu Kerim Kemahlı, satışla alakalı banka ve finans kuruluşlarıyla temasa geçildiğini söyledi. Kemahlı "İki-üç ay içerisinde geri dönüş bekliyoruz" dedi.

Osman Gazi Köprüsü'nde Makyol ve Özaltın İnşaat ile Nurol Holding'in yüzde 27'şer ortaklığı var. İtalyan Astaldi ise ortak girişimde yüzde 19'luk paya sahip.

DİĞER FİRMALARIN HİSSE SATIŞI TALEP ETMEDİKLERİ BİLDİRİLDİ

Habere göre, Astaldi firmasıyla beraber diğer şirketlerin de ekonomik olarak zorlandıkları fakat hisse satışı istemedikleri belirtildi.

Türkiye'de Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve köprüye bağlı Kuzey Otoyolu'nun da müteahhit ve işletmecilerinden olan İtalyan Astaldi, Türkiye'deki maddi problemleri sebep göstererek, borçlarını tekrar yapılandırmak için İtalya'da mahkemeye başvuru yapmıştı.

Şirket, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sahibi olduğu yüzde 33 hissenin satışı için Mart ayında Çinli firmalarla masaya oturmuş, fakat sürecin yasal prosedüre takıldığı söylenmişti.

KÖPRÜLERDE GEÇİŞ GARANTİSİ VAR

Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri gibi 'yap-işlet-devret' projelerde işletici şirketlerle yapılan sözleşmelerde günlük yada senelik olmak üzere farklı araç geçişi taahhütleri var. Şayet geçiş taahhütleri tutturulamazsa devlet aradaki fark için işletici şirkete ödeme yapıyor. Ödemelerse, geçiş ücretleri dövize endeksli olduğu için döviz bazında yapılıyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal