Oruç Reis, Fransız Savaş Gemisinin Aklını Aldı

Libya’da desteklediği terörist Hafter yenilince, Türkiye’yi karalamaya çalışan Fransa, Akdeniz’de ateşle oynamaya teşebbüs etti. Ancak Fransa, Türk donanması sancak gösterince kaçacak delik arıyor.

02.07.2020-10:52 - (Son Güncelleme: 02.07.2020-10:40) Oruç Reis, Fransız Savaş Gemisinin Aklını Aldı

Terör destekçisi Fransa, Afrika’daki sömürgelerini kaybetme tehlikesini hissettikçe, Türkiye’ye yönelik saldırganlığı artıyor. Türkiye’nin Libya’nın bölünmemesi için yürüttüğü diplomatik ve askeri danışmanlık hizmetinden dolayı sömürgeci Avrupa ülkelerinden Fransa Akdeniz’de kirli oyunlar oynamaya başladı.

Türkiye’nin Libya’ya yaptığı insani yardımları silah ve mühimmat sevkiyatı gibi göstermeye çalışan Fransa, diplomasi alanında iftiralarına destekçi bulamayınca sahada Türkiye’ye tehdit ve şantaj yapmayı denedi.

Fransa’nın giriştiği tehdit ve şantaja Türkiye’nin cevabı çok sert oldu. Türk sivil kargo gemilerine el koymaya çalışan Fransız savaş gemileri, Türk donanmasının müdahalesinden sonra Akdeniz’de kaçacak yer aradığı ortaya çıktı. Türk donanmasının tavizsiz duruşu karşısında tutunamayan Fransız savaş gemileri, Savaş gemilerimizden özür dileyerek bölgeden kaçtılar. Geçtiğimiz gün, Paris Büyükelçimiz İsmail Hakkı Musa’nın sunduğu grafikte, Fransız savaş gemisinin düştüğü aciz durumu net bir biçimde gösteriyor. Deniz savaşları uzmanlarının belirttiğine göre, Fransız savaş gemilerinin Türk donanması ile mücadele edebilecek kabiliyete sahip değiller.

FRANSIZLAR S.O.S TALEBİ İLETTİ

Meslek Emekli Kurmay deniz Yarbay Ahmet Yıldırım ise haber365.com.tr mikrofonlarına şunları söyledi:

Geçtiğimiz hafta Libya’ya giden sivil kargo gemisine el koymak isteyen Fransız gemisi eğer Türk savaş gemilerinin uyarısına uymasaydı bu gün enkazı hala aranıyor olacaktı. O gün görev yerinde bulunan arkadaşlarından aldığım bilgiye göre donanmamıza ait, Oruç Reis, Gökova diğer savaş gemilerimiz Fransız La Fayette sınıfı FS Courbet (F-712) firkateynini işgal teşebbüsüne karşılık tam radar kilitlenmesi yapıyorlar. Bir anda birden çok savaş gemisinin radar firkateynine girdiğini fark eden Fransız F-712, yoğun bir panik yaşamış ve bütün teknolojik donanımına rağmen yön şaşması yaşamış ve yine aynı gemilerimizden destek talebinde bulunmuş. Böylesine bir acemilik radarın icat edildiği günden bu yana yaşanmadı. Bu da şunu gösteriyor, Türk savaş gemileri elektronik perdelenmeyi çok iyi kullanmışlar. İkincisi de Fransızlar o kadar büyük korku yaşamışlar ki, kendilerine radar kilitlenmesi yapan gemiye S.O.S. talebi iletti. 

Fransızların düştüğü bu komik ve utanç verici durum bütün NATO üyesi ülkeler tarafından görüldü.”
Fransa’nın gelir kaynaklarının yüzde 80’i Afrika’da bulunan eski ve yeni sömürge ülkelerinden oluşuyor. Afrika’da bir ülkenin tam bağımsızlığını elde etmesi durumunda diğer ülkelerin de örnek alarak bağımsızlaşma hareketi başlatacağı ve Fransa’nın ekonomik olarak çökeceği belirtiliyor. Uzmanlar, Fransa’nın sömürgelerinin bir kaçını kaybetmesi durumunda ekonomik, siyasal ve sosyal olarak Bulgaristan’ın da gerisine düşeceğini belirtiyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal