Balıkesir'de Ormanlara Giriş Yasaklandı

Balıkesir Valiliği aracılığıyla verilen karar ile, yangınların önüne geçilmesi için belirlenen mesire alanları dışında Kazdağları dahil bütün ormanlık alanlara girişlere yasak getirildi.

15.08.2020-17:40 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-17:43) Balıkesir'de Ormanlara Giriş Yasaklandı

Son günlerde artan yangınlara karşı Balıkesir Valiliği aracılığıyla pek çok tedbir alındı.

Karar yönünde, ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Meseleyle alakalı Balıkesir Valiliğinden gelen yazılı açıklamada, 'Orman idaresinden ihaleli/tahsisli iş alanlar ve bu işte çalışanlar ile Orman idaresi tarafından çalıştırılan kişiler hariç olmak üzere; 15 Eylül 2020 tarihine kadar 1'inci maddede belirtilen alanlar dışında, Balıkesir İli dahilindeki tüm ormanlık alanlara giriş çıkışlar, orman içi yollarda ATV, UTV, motosiklet vb. vasıtalarla sportif amaçlı her türlü faaliyetler ve çadırlı kamp yapılması yasaklanmıştır' ifadeleri kullanıldı.

GİRİŞİN SERBEST OLDUĞU YERLER

15 Ağustos tarihinden 31 Ekim tarihine kadar ormanlık alanlarda meydana gelebilecek orman yangınlarının önüne geçilmesi için, Ayvalık ilçesindeki Sarımsaklı, Sefa Çamlık, Laka, Çamlık ve Paşalimanı mesire yerleri, Havran ilçesindeki Kumluca ile Talimalanı mesire yerleri, Edremit ilçesinde Darıdere Tabiat Parkı, Susurluk İlçesinde Çaylak ve Karapürçek mesire alanları, Hasan Boğuldu ve Pınarbaşı günübirlik kullanım alanı, İvrindi Yeşilköy (Saklıgöl) mesire alanı ve Karesi Değirmenboğazı Tabiat Parkı’ına giriş yapılabilecek ve yalnızca belirlenen yerlerde mangal yakılabilecek.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal