Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na Atandı

Afrin kahraman olarak bilinen Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

31.12.2018-11:11 - (Son Güncelleme: 31.12.2018-11:29) Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na Atandı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan atama kararı uyarınca; Malatya'da vazife yapan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, Genelkurmay Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na getirildi.

Tunceli'de vazife yapan 4. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Barut ise Erzincan'daki 3. Ordu Komutanlığı Denetleme ve Değerlendirme Başkanlığı'na atandı.

KOMUTANIN MERKEZE ALINMASININ NEDENİ SURİYE'DE YAŞANAN BİR OLAY

Afrin kahramanı Temel Paşa'nın vazife yerinin değiştirilmesinin, Suriye'de TSK'nın vazife yaptığı yerde vazifesini ihmal eden bir komutanı vazifeden almasıyla alakalı olduğu ilk gelen iddialar içinde.

İddia o ki; Esad kuvvetlerinin PKK ile anlaşarak Münbiç'e girerek bayrak dikme olayı ile alakalı bir görev değiştirme bu. Burada Esad güçleri hareket edince İsmail Temel Paşa'nın vur emri verdiği doğrultusunda bilgiler var. Oradaki zırhlı birlik komutanı bu emri uygulamakta geç kalınca Temel Paşa ile sıkıntı yaşıyor ve vazifeden alınıyor. Temel Paşa bu komutanı vazifeden alınca Genelkurmay artık İsmail Metin Temel'in bu yerde çalışmaması gerektiğine karar veriyor ve kararname ile Genelkurmay Denetleme ve Değerlindirme Başkanlığı'na atanıyor.

AFRİN'DE YPG'Lİ TERÖRİSTLERİN HENDEKLERİNİ MEZARA DÖNÜŞTÜRMÜŞTÜ

2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel, Zeytin Dalı Harekatı'nı idare ederek Afrin'de Mehmetçik'in büyük başarılara imza atmasını tesis etmişti.

Bölgede YPG'li teröristlerin kazdığı hendekler, mezara çevrilmişti.

TÜRK BAYRAĞI GÖNDERE ÇEKİLMİŞTİ

Ardından Zeytin Dalı Harekatı'nda kontrol altına alınan Afrin ilçe merkezinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) birliklerini denetleyen Temel, Mehmetçiğin ilçe merkezini kontrolüne aldığı zaman göndere Türk bayrağı çektiği binanın balkonundan bir süre ilçe merkezini izlemişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal