Ordu'daki Depremde 1'i Ağır, 11 Bina Hasar Aldı

Ordu'nun Korgan ilçesinde meydana gelen 4.0 büyüklüğündeki depremden sonra hasar tespit çalışması başlatıldı.

10.04.2020-21:15 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-21:13) Ordu'daki Depremde 1'i Ağır, 11 Bina Hasar Aldı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından alınan verilere göre, saat 00.23'te merkez üssü Korgan ilçesi olan 4.0 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Zeminden 7 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Ordu, Giresun ve Gümüşhane'de kuvvetli hissedildi. Kısa süreli korkuya sebep olan depremde, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı meydana gelmedi.

KORGAN'DA HASARLI BİNALAR VAR

Korgan ve Kumru ilçelerinde AFAD ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü teknik personellerince, saha taraması yapıdı.

Ordu Valiliği tarafından yapılmış olunan açıklamaya göre, "Korgan ilçesinde 6 mahallede 12 konut incelenmiş olup, bunlardan 1 tanesi hasarsız, 10 tanesi az hasarlı, 1 tanesi ağır hasarlı olduğu tespit edilmiştir. Ağır hasarlı tespit edilen 1 konut eski ve ahşap yapı olup, ekonomik ömrünü doldurmuştur. Konut sahibine afet ve acil yardım ödeneğinden 11 bin TL kira yardımı talep edilecektir. Kumru ilçemizde yapılan incelemede ise herhangi bir hasar olmadığı tespit edilmiştir. Ayrıca Kabataş ilçesi Merkez Mahallesinde 1 konut duvarında çatlaklar oluştuğu ihbarı yapılmıştır. Kaymakamlıkça ilk inceleme yapılmış olup, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü teknik personellerince detaylı inceleme yapılacaktır" sözlerine yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal