Ordu'da Otopark ve Yemekhaneler Hastaneye Dönüştürülüyor

Kovid-19 virüsü Ordu'ya bir geldi pir geldi! Yükselen vaka artışı il genelindeki hastanelere ait otopark ve yemekhanelerin yoğum bakıma dönüştürülmesine sebep oldu.

28.11.2020-14:44 - (Son Güncelleme: 28.11.2020-17:01) Ordu'da Otopark ve Yemekhaneler Hastaneye Dönüştürülüyor

Karadeniz'in güzide şehirlerinden biri olan Ordu'yu koronavirüs sardı!

İl genelinde vakalarla başa çıkılamayınca hastanelere ek bölümler eklendi. Durum o kadar vahim olsa gerek ki polikliniklere bağlı otopark ve yemekhanelerin yoğun bakım servisi olarak kullanılacağı bildirildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın, vaka konusunda üstüne basa basa uyarı yaptığı iller arasında bulunan Ordu'da durum vehametini koruyor.

Bakan Fahrettin Koca vaka sayısında yüzde 100 oranında yükseliş gösteren iller arasında Ordu'nun da olduğunu duyurmuştu.
Bunun üzerine devreye giren Vali Tuncay Sonel, İl Pandemi Kurulu'nu toplayarak yeni tedbirler aldı.

Toplantının ardından alınan kararlar arasında Ordu Devlet Hastanesi'nde prefabrik binadaki polikliniklerin kapatılarak ilave yoğun bakıma dönüştürülmesi ve hastanenin personel otopark alanında da prefabrik yoğun bakım inşa edilmesi kararlaştırıldı.

Bununla birlikte Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana hizmet binasına ait olan yemekhane ve 1'inci katında bulunan birimlerin yoğun bakıma dönüştürülmesi istendi.

Diğer taraftan kentte bulunan Altınordu İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Ordu Verem Savaş Dispanseri hizmet binalarının tahliye edilerek, yataklı servis ve yoğun bakım oluşturmak üzere Eğitim Araştırma Hastanesi'ne tahsis edilmesi talep edildi.

Bu doğrultuda alınan bir diğer kritik karar ise hastanede acil olmayan ameliyatların bir süreliğine ertelenmesi oldu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal