Ordu'da Ertuğrul Gazi Yerine Engin Altan Düzyatan'ın Büstü Dikildi

Ordu'da Ertuğrul Gazi anısına dikilen büst, Diriliş Ertuğrul dizisinde oynayan Engin Altan Düzyatan'a benzediği için eleştirilince büst kaldırıldı. Olayda ihmalleri görülen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.

08.06.2020-12:32 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:25) Ordu'da Ertuğrul Gazi Yerine Engin Altan Düzyatan'ın Büstü Dikildi

Ordu Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na Türk ve İslam tarihinde yer edinmiş önemli isimlerinin büstlerini yerleştirdi. Büstü konulanlar arasında Ertuğrul Gazi de bulunurken, büstün Diriliş Ertuğrul dizisinin başrol oyuncusu Engin Altan Düzyatan'a benzetilmesi sosyal medyada gündem oldu. 

Sosyal medyada kullanıcılar, 'Engin Altan Düzyatan' ve 'Ertuğrul Gazi büst' etiketleriyle birçok paylaşımda bulundu. Konu, en çok konuşulanlar arasında girerken, pek çok kullanıcı ise bu duruma tepki gösterdi. Gelen tepkiler üzerine belediye, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda ihmalleri olduğu belirtilen Kültür Daire Başkanı Zabit Yön ve Şube Müdürü Abdullah Özkan görevden alındı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal