ORC Araştırma Şirketi, Yerel Seçim Anketi Sonuçlarını Paylaştı

24 Haziran seçimlerini en az hata payı ile tahmin eden ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerini içine alan araştırmasının neticelerini kamuoyu ile paylaştı.

06.03.2019-15:21 - (Son Güncelleme: 06.03.2019-14:47) ORC Araştırma Şirketi, Yerel Seçim Anketi Sonuçlarını Paylaştı

24 Haziran seçimlerini en az hata payı ile tahmin eden ORC Araştırma Şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine kısa bir süre kala İstanbul, Adana, İzmir, Eskişehir ve Antalya illerini içine alan araştırmasının neticelerini kamuoyu ile paylaştı.

İSTANBUL'DA FARK 4 PUAN

Seçimde sonucu en fazla merak edilen şehirlerin başında hiç kuşkusuz ki İstanbul geliyor. Gerçekleştirilen araştırmaya göre; Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun yarıştığı İstanbul'da, aradaki fark 4 puan. Ankete katılanların yüzde 50,9'u tercihini Binali Yıldırım'dan yana kullanırken, Ekrem İmamoğlu'nu tercih edenlerin sayısı yüzde 46,6 olarak tespit edildi.

İZMİR'DE TUNÇ SOYER İPİ GÖĞÜSLÜYOR

Aday tespit etme sürecinde en falza tartışılan illerin başında olan İzmir'de CHP'nin Adayı Tunç Soyer, AK Parti'nin Adayı Nihat Zeybekçi'nin 13 puan önünde yer alıyor.

ANTALYA'DA KIRAN KIRANA YARIŞ

Bir dönem CHP'nin kalesi olarak ifade edilen, fakat 2014 yerel seçimlerinde AK Parti'nin kazandığı Antalya'da da yarış kıran kırana gidiyor.

ADANA'DA MHP ADAYI FARK ATTI

2014 yerel seçimlerinde MHP'nin yüzde 33'lük oy oranıyla ipi göğüslediği Adana'da MHP Adayı Hüseyin Sözlü, ipi göğüsleyecek gibi.

ESKİŞEHİR BIÇAK SIRTI

Yaptığı çalışmalarda Türkiye'de birçok kesim tarafından takdir edilen Yılmaz Büyükerşen'in işi bu seçimlerde biraz daha zor gibi... Eskişehir'de yapılan araştırmaya katılanların yüzde 49,6'lık kesimi "Kime oy vereceksiniz?" sorusuna Yılmaz Büyükerşen yanıtını verirken, AK Parti'nin Adayı Burhan Sakallı'yı tercih edeceklerin oranı yüzde 48,5 oldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal