ORC Araştırma İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da Yaptığı Anket Sonuçlarını Açıkladı!

Partiler seçimlere hazırlanırken anket şirketleri de anketlerini yayınlamaya başladı. ORC İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da yaptığı anket sonuçların açıkladı.

16.11.2018-17:53 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-17:40) ORC Araştırma İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da Yaptığı Anket Sonuçlarını Açıkladı!

Partileri büyük bir seçim heyecanı sardı. Mart'ta gerçekleştirilecek yerel seçimler için en doğru adayı bulmak için partiler uzun süredir çalışmalar yapıyor. Aday isimleri yavaş yavaş duyurulmaya başlandı. İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlede durumun ne olacağını herkes merak ediyor. Siyasi partilerde durumu bu şekildeyken araştırma firmaları da seçmenin nabzını tutmayı sürdürüyor.

ARAŞTIRMA ÜSSÜ OLARAK 5 BÜYÜKŞEHİR SEÇİLDİ

24 Haziran seçimlerini tahmin eden Araştırma firması ORC, Mart 2019 Yerel seçimleri için de çalışmalara başladı. Seçimin kaderini tespit edebilecek büyükşehirler İstanbul, İzmir, Adana, Denizli ve Bursa'da gerçekleştirilen anket sonuçları paylaşıldı. ORC'nin Mart 2019 yerel seçimlerinin nabzını tutumak için gerçekleştirdiği araştırma 01-09 Kasım 2018 tarihleri arasında 5 büyükşehirde yüz yüze anket yöntemiyle yapıldı.

YÜZDE 18'LİK KESİM ADAYLARI BEKLİYOR

Anket neticesine göre İstanbul'da AK Parti'nin oyları yüzde 35,1 görünürken, CHP yüzde 26,7, MHP yüzde 9,8, HDP yüzde 5,6, İYİ Parti ise yüze 2,8 oranında oy alıyor. Adaylara bağlı oy vereceğiz diyenlerin oranı ise yüzde 18,1 oranında değişiyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal