Operasyonla Karadeniz'de 1,5 Ton Balığa El Koyuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerinin operasyonula yapılan çapraz teftişte Samsun, Ordu ve Giresun’da 1,5 ton su ürününe el koyulurken, 8 kişiye de toplam 40 bin TL idari cezası verildi.

30.01.2020-17:49 - (Son Güncelleme: 30.01.2020-17:47) Operasyonla Karadeniz'de 1,5 Ton Balığa El Koyuldu

İllegal su ürünleri avcılığının önüne geçilmesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun il Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda Samsun, Ordu ve Giresun‘da su ürünleri denetleme birimleri tarafından rutin denetlemelerin dışında çapraz ve eş zamanlı teftiş ve kontroller yapıldı. Denizden ve karadan düzenlenen operasyon boyutunda, denizde teftiş başta olmak üzere balıkçı barınakları, balık hali, soğuk hava depoları, perakende satış pazarları ve yol güzergâhlarında yoğun denetimler yapıldı.

Yapılan denetimler bitiminde 40 bin TL tutarında 8 adet idari para cezası kesilde. Yasal boy sınırının altında olduğu belirlenen mezgit, barbun ve kefal balıkları başta olarak yaklaşık 1,5 ton su ürününe el koyuldu. El koyulan su ürünleri Samsun Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Esirgeme Kurumu ile Samsun Büyükşehir Belediyesine bağlı huzurevine hediye edildi.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, yapılan teftişler sonrasında yapılan konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Gelecek nesillerin su ürünleri kıtlığı yaşamaması ve bol balık tüketebilmesine destek olmak için vatandaşlarımızın denetime katılmalarını, su ürünleri satış yerlerinden veya reyonlarından su ürünü alırken boy ve zaman yasağına aykırı olarak avlanmış ürünlerin alınmamasını, perakendecilerin küçük boyda balık satışı yapmaması ve boy ve zaman yasağına uymayanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağını belirtiyorum. Balıkçılar getirilen düzenlenmelere uymalıdır.”

 

Son Dakika Haberleri için aşağıya kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal