ÖSYM Sınavları Ertelendi mi?

ÖSYM 7 sınavın ertelendiğini duyurunca ''ÖSYM sınavları ertelendi mi, Hangi sınavlar ertelendi, ne zamana kadar ertelendi? ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ertelendi mi, ne zamana kadar ertelendi? gibi sorular dolaşıma girdi. İşte merak edilen detaylar..

01.12.2020-15:40 - (Son Güncelleme: 01.12.2020-16:56) ÖSYM Sınavları Ertelendi mi?

''ÖSYM sınavları ertelendi mi, Hangi sınavlar ertelendi, ne zamana kadar ertelendi? gibi soruların yanıtını sizleri için derledik.

Koronavirüs salgını eğitim sistemine de yansıdı.

Sokağa çıkma yasağının genişletilmesi kararıyla beraber alınan önlemlerin yanında sınavların da bir süreliğine askıya alındığı duyuruldu.

ALES/2 ERTELENDİ Mİ?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün bizzat yaptığı açıklamaya göre ALES dahil olmak üzere 7 sınav ertelendi.

Aınavların ne zamana kadar ertelendiği konusuna ise henüz bir yanıt gelmedi.

Aralık ayında ypılması planan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavlarının ertelendiğini duyuran ÖSYM Başkanı Halis Aygün, sınava katılmayı bekleyen katılımcılara hitaben ''Değerli Adaylarımız'' diyerek şu açıklamayı gerçekleştirdi:

''Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.''

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal