Ömer Halisdemir'i Şehit Eden Hain Görevine Dönmek İstedi!

Astsubay Ömer Halisdemir'i şehit eden ekipte yer alan darbeci eski Binbaşı Fatih Şahin, kamu görevine iadesi için komisyona başvuruda bulundu.

13.07.2020-12:46 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-12:23) Ömer Halisdemir'i Şehit Eden Hain Görevine Dönmek İstedi!

FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden sonra KHK'larla kamu görevinden çıkarma, yurt dışı öğrencilikle ilişiğin kesilmesi, emekli güvenlik personelinin rütbelerinin alınması ve kapatılan kurum ile kuruluşlara ilişkin başvurulara bakmak üzere kurulan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonuna şu ana kadar 126 bin 300 müracaat yapıldı.

Komisyon şimdiye kadar yapılan başvurulardan 96 bin tanesine reddederken, 12 bin 200 başvuruyu ise kabul etti. 

Darbe seyrini değiştiren olayda, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığını ele geçirmek isteyen darbeci general Semih Terzi’yi vuran Astsubay Ömer Halisdemir, eski Binbaşı Fatih Şahin tarafından şehit edilmişti.

UTANMADAN GÖREV İADESİ İSTEDİ

Hain Şahin, avukatı aracılığı ile komisyona başvurdu ve FETÖ dahil hiçbir terör örgütüne üye olmadığını iddia ederek, kamu görevine iadesini talep etti. Komisyon ise Şahin'in bu talebini reddetti. 

Komisyon tarafından verilen kararda, 'Terör örgütleri ile Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olduğu gerekçesiyle başvurucunun mesleğe iade talebi yerinde görülmeyerek ilgili madde uyarınca başvurusunun reddedilmesi gerektiği sonucuna varılmıştır.' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal