Ömer Fatih Sayan Sosyal Medya Devlerinin Çökmesini Değerledirdi: Alternatifsiz Değiller

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp'taki çökmeyle alakalı konuştu. Sayan, "Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir defa daha meydana çıktı" dedi.

04.07.2019-09:11 - (Son Güncelleme: 04.07.2019-09:05)

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, WhatsApp ve Facebook'taki sıkıntıların bu firmaların veri paylaşımı ile alakalı soruları akıllara getirdiğini söyleyerek, "Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir defa daha meydana çıktı." sözlerini kullandı.

Sayan, Twitter sayfasından, sosyal iletişim ağlarında meydana gelen problemler ile alakalı paylaşım yaptı.

Yerli ve milli uygulamaların önemine dikkati çeken Sayan, şunları söyledi:

"Instagram, WhatsApp ve Facebook servislerindeki sıkıntılar, bu 3 firmanın hangi verileri birbiriyle ve başka kimlerle paylaştığı sorusunu akıllara getiriyor. Şeffaf bir biçimde problemin kaynağını açıklamalarını bekliyoruz. Vatandaşlarımız alternatifsiz değiller. BİP, LAFF, DEDİ gibi yerli ve milli uygulamaların önemi bir defa daha meydana çıktı. WhatsApp'tan fotoğraf gönderemeyenleri için iyi ki yerli alternatiflerimiz var."

VERİ PAYLAŞIMI OLAYI

Sosyal medya devi Facebook'a, kullanıcı verilerini Amazon, Apple ve Microsoft gibi yüzlerce firmayla paylaştığı gerekçesiyle cezai soruşturma başlatılmıştı.

Mark Zuckerberg, kullanıcı bilgilerinin izinsiz paylaşılmasıyla alakalı ABD Kongresi'nde ifade vermişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal